articol

Sicriul cu corpul neînsuflețit al ultimului rege al României a ajuns azi în țară, iar ceva mai devreme, în jurul orei 14:30, președintele României a ajuns la castelul Peleș pentru a-i aduce un ultim omagiu. În mesajul pe care l-a lăsat în cartea de condoleanțe președintele îl consideră pe rege un lider veritabil, care și-a reprezentat țara cu onoare, curaj și patriotism. O fi fost așa (cel puțin în cîteva momente), dar n-aș putea spune că a fost un lider adevărat:

  • Mihai, singurul rege al României secolului trecut cu numele ăsta, a ajuns într-o poziție de conducere în urma unor circumstanțe care nu au depins de el (s-a născut în familia potrivită la momentul potrivit) și, din ce-am înțeles, a fost implicat direct în procesul schimbării taberelor în cel de-al doilea război mondial (românii au început războiul de partea nemților și, după 23 august 1944, l-au terminat de partea americanilor și a rușilor). A fost un moment de glorie în care (probabil) și-a meritat laudele.
  • Însă, pe de altă parte, a cedat presiunilor / șantajului comuniștilor la finalul lui decembrie 1947 (dacă chiar a fost așa), ceea ce-l face o victimă a comuniștilor, la fel ca miile de oameni care au suferit în perioada aia sau chiar au murit din cauza regimului. Partea proastă pentru monarhia românească, fostul rege nu și-a revenit niciodată din starea de victimă: după căderea comunismului a fost întors din drum de vreo două ori la întoarcerea din țară și nu a opus prea mare rezistență. Nu una care să-i inspire pe oameni să-l urmeze și să-l aducă din nou pe tron.
  • Mihai ar fi putut fi un mecanic sau un aviator bun, poate a avut ceva prestanță ca om (nu am avut prilejul să-l cunosc), dar n-avea stofă de lider. Mulți dintre oamenii care l-au acceptat ca rege ar fi acceptat oricare persoană moștenitoare a titlului pentru că așa au fost educați - acțiunile acestuia ar fi contat mai puțin decît originea ”nobilă” (ceea ce e nașpa, dar trăim într-o țară în care meritocrația contează mult prea puțin).

Dacă tu consideri că greșesc sau că informațiile-s incomplete adu argumente. Sînt dispus să le ascult.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis din cartea de condoleanțe:

„A plecat dintre noi un lider veritabil, care a reprezentat Țara cu onoare, curaj şi patriotism, în vremuri grele, devenind un reper de identitate şi solidaritate pentru națiune: Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Prin tot ceea ce a făcut, Mihai I și-a pus întreaga viață în slujba națiunii române și a servit cu abnegație, demnitate și responsabilitate Țara în care s-a născut. Românii l-au iubit, l-au respectat şi sunt convins că el va rămâne în memoria colectivă ca un simbol al luptei poporului român pentru libertate.
În aceste clipe triste, transmit condoleanțele mele întregii Familii Regale. Sunt alături de toţi cei care respectă amintirea Regelui Mihai I şi care, în aceste momente, își exprimă regretele faţă de trecerea la cele veșnice a uneia dintre cele mai proeminente personalități ale istoriei noastre.

Sunt convins că amintirea Regelui Mihai I va rămâne mereu vie în sufletele românilor.

Sursa aici.

Dacă vreuna dintre ideile următoare este incompletă sau greșită sînteți liberi să o completați / corectați. Ba chiar ar fi bine să o faceți.

După niște presiuni din partea Coaliției pentru Familie care s-au întins pe cîteva luni bune, azi deputații au definit familia ca uniunea dintre un bărbat și o femeie - asta înseamnă că homosexualii nu se pot căsători. Etapa următoare este ca senatorii să confirme acest lucru, iar dacă o fac religioșii vor dori ca definiția aia să fie introdusă în constituție. Pentru ca schimbarea să aibă loc e nevoie de un referendum, iar dacă majoritatea celor care se duc la vot (adică 50% + o persoană) vor această schimbare în constutiție ea va fi introdusă.

Cît ești de superstițios? Pentru că ziua de mîine ar putea fi la fel de bine o zi norocoasă sau o zi ghinionistă, dar depinde doar de tine să o faci așa.

  • Vrei ghinion? Stai în casă, nu fă nimic concret, plînge-te că PSD + ALDE + UDMR îți fură țara de sub picioare?
  • Vrei noroc? Ieși în stradă și protestează. Intră în parlament (dacă ești suficient de aproape) peste gigeii de acolo și spune-le că nu ești de acord cu mizeriile lor. Dar fă-o dis de dimineață, pentru că spre seară o să fie prea tîrziu.

Unii copaci sînt atît de masivi încît se pot tăia tuneluri prin trunchiul lor (este vorba, evident, de sequoia giganteea), alții și-ai împrăștiat ramurile atît de mult în jurul trunchiului încît ar putea da impresia că se sprijină în ele. Unul dintre lucrurile semnificative pe care le au în comun copacii (și care este relevant subiectului din titlu) este că fixează carbonul din aer în trunchi (fumul produs de foc atunci cînd lemnul este ars nu e decît eliberarea carbonului în aer în formă de oxizi). Rădăcinile contează pentru că absorb apa și substanțele utile din sol, dar la fel de mult contează și coroana bogată pentru că absoarbe bioxidul de carbon din aer și-n transformă prin fotosinteză în energie chimică.

De la o vreme am început să primesc tot felul de sfaturi de la necunoscuți: fă chestia asta într-un fel, fă-o în altfel, fă-o nu-mai-știu-cum (fiecare are propria sa opinie și nu le-am reținut pe toate). Recomandarea mea e să vă vedeți dracului de treaba voastră. Dacă am nevoie de sfatul cuiva mă duc eu să i-l cer, indiferent care e domeniul respectiv, și o fac cunoscînd experiența persoanei respective.

Nu sînt două Românii diferită, e aceeași țară, fracturată în mai multe bucăți: generațile tinere sînt ceva mai ”treze” (mai conștiente și un pic mai active) decît părinții și / sau bunicii lor. Iar asta e bine, chiar dacă nu e tocmai suficient: dacă vrei o lume mai transparentă și mai previzibilă trebuie să acționezi constant și continuu în acea direcție.

Cunoscută în mod colocvial drept ”Casa regală”, familia respectivă a dat României cîțiva membri marcanți, dar care nu mai înseamnă nimic în perioada modernă. Da, mai există cîțiva români nostalgici care încă-l mai consideră pe Mihai I rege și ar prefera să apară cineva care să-i preia sarcinile postului (Mihai a împlinit deja o vîrstă frumoasă și e cam greu să lupte pentru poziția aia așa cum n-a făcut-o toată viața lui) pentru o regalitate românească nemuritoare.

Este admirabil că unii români încă rezistă ”pe barricade”, protestînd seară de seară în piețele orașelor din România, chiar și după 11 zile încheiate (asta ar fi a douăsprezecea, iar protestele au fost anunțate în continuare), dar #rezist nu mai este tocmai corect. Motivul este simplu: a ajuns să fie o poziție închisă. E nevoie de ceva mai mult decît pur și simplu a rezista.

Nemulțumirile întemeiate ale românilor au reușit să strîngă vreo 35 de mii de oameni în 20 de orașe din țară (dacă am reținut corect) la protestele "Nu vrem să fim o țară de hoți”. O chestie fără valoare prea mare dintr-un motiv cît se poate de simplu: am fost prea puțini în stradă.

După cîteva zile de proteste aud că PSD-ul ia în calcul abrogarea ordonanței de urgență 13. Am o veste proastă pentru ei! Abrogarea aia ar fi o victorie (oarecum), dar nu mai este suficient!

Un pas a fost făcut în ciuda protestelor de ieri din cîteva orașe din țară, al doilea pas urmează, iar după ce legea va fi adoptată de camera deputaților instituțiile vor fi obligate să solicite la înscrierea într-o colectivitate prezentarea unei adeverințe care să ateste efectuarea (sau neefectuarea) vaccinărilor obligatorii ale persoane respective. În plus, amenzile pentru cei care nu-și îndeplinesc obligațiile, respectiv a părinților care refuză vaccinarea, ajung pînă la 10 mii de lei.

Cică orădenii (sau cel puțin o parte dintre ei) vor să se strîngă în fiecare seară în perioada 18 ianuarie – 1 februarie în Piața Unirii începînd de la ora 18 pentru a protesta împotriva legilor și a ordonanțelor de urgență pe care guvernul Grindeanu Dragnea (sau guvernul PSD dacă preferi varianta asta) le folosesc pentru a întoarce legislația României prin anii 1990.

Ideea protestelor în stradă e bună, dar nu prea am văzut (mulți) orădeni făcînd așa ceva. Încă. Unii-s vocali pe Facebook, alții-s vocali și pe străzi. Dar ar mai încape, și încă din plin, pentru ca protestele alea să fie cu adevărat luate în seamă.

Aseară am avut ceva treabă, diseară am antrenament, iar mîine voi fi plecat - în rest voi fi prin zona pieței Unirii în jurul orei 18 (dacă nu apar alte chestii). Ar fi bine să te văd și pe tine acolo - pentru că altfel n-ai nici un drept să te plîngi închis între 5 pereți (patru ai încăperii și unul pe FB) că ți-e greu și-ți merge prost.

Poate n-o fi cel mai potrivit moment, dar după cîțiva ani pe cont propriu un foarte scurt clasament al clienților de pînă acum e necesară. N-o să intru în detalii, am făcut-o deja în cîteva cazuri (sînt mai degrabă excepția decît regula) și o voi face de cîte ori va fi nevoie, dar există cîteva tipare ale clienților dificili.

Niște pesedei vor să mărească limita de viteză în localități la 70 de km pe oră pe motiv de fluidizare a traficului. Întrebarea mea e următoarea: de ce nu le eliminați complet? Oricum, mulți șoferi ignoră limitele de viteză (dacă poliția ar sta să urmărească toate abaterile în trafic ar aduce bani la buget din amenzi de vreo 3 sau 4 ori cît salariile tuturor polițiștilor din România), în timp ce alții nu se descurcă aproape deloc în condițiile actuale de trafic. În  plus, în următorii ani mașinile autonome vor deveni suficient de avansate încît să devină un navigator de nădejde în trafic sau chiar un șoferi adevărați (destinate celor ce nu știu să conducă sau conduc al dracului de prost).

Revenind la limitatea vitezei - dacă s-ar pune accentul pe adaptarea vitezei în trafic (cu sau fără ajutorul inteligenței artificiale) în funcție de condițiile zonei și de mediu în locul limitării tuturor șoferilor s-ar obține un trafic ceva mai fluid. Ar fi ceva ce se poate face în timp (hai să zicem următorul deceniu), oferindu-le tuturor timp să se adapteze și să organizeze treburile.

Înțeleg de pe Facebook că sîmbăta viitoare, 3 iunie 2017, între orele 11 și 14, în piața Victoriei din București o să aibă loc o comemorare a victimelor vaccinării. Evenimentul este organizat de Pro Decizii Informate și are ca mesaj citatul de la finalul articolului ăsta.

N-o să te împiedice nimeni să participi la așa ceva dacă dorești, deși s-ar putea să auzi că mesajul este o tîmpenie sau o mizerie (depinde cine ți-l spune) pentru că viețile distruse de bolile infecțioase provocate de viruși sînt doar cu cîteva sute de milioane mai multe decît cele afectate negativ de vaccinuri. Treaba mea acum este să te întreb dacă ești conștient(ă) că grupurile mari de persoane favorizează propagarea mai rapidă a infecțiilor.

De vreo două zile mi-a rămas în atenție (bine, bine, undeva în fundal, dar, totuși, în atenție) Călin Popescu, acest Tăriceanu al politicii românești: ALDE, partidul din care face parte gigelul, propune semnarea unui acord de către toate forţele politice care respectă democraţia, prin care aceste să se angajeze că viitorul Executiv va fi format în Parlament, cu precădere din parlamentari. (sursa idee și citatului de mai jos este hotnews)

Ca reacție la declarațiile lui Călin Popescu (asta e doar ultima dintr-o serie luungă) și la acțiunile din ultimul timp (săritul în față la coadă, de exemplu) propun introducerea în DEX (da, exact, Dicționarul Explicativ al Limbii Române) a unui nou adjectiv cu definiția următoare:

Tăriceanu, Adj, politician pierdut de realitate, persoană care-și urmărește propriile ambiții indiferent cît de fanteziste sînt ele, om tupeist, om hilar, care produce rîsete și batjocură din partea celorlalți, mincinos care-și crede propriile povești.

Înainte de a răspunde la întrebare te invit la un exercițiu: spune-mi cum ai explica unui persoane de acum două mii de ani (de exemplu) funcționarea unui amărît de smartphone. Adică ceva ce are cam tot omul și-l folosește zilnic, ceva ce-ți permite să filmezi și să faci poze, să accesezi youtube și o mulțime de site-uri pe internet, ceva ce folosești ca să vorbești cu prietenii de pe alt continent de parcă ți-ar fi alături. Cum i-ai explica de sateliții de pe orbita Terrei și necesitatea lor în comunicațiile pe distanțe mari (fără ei semnalul s-ar pierde datorită curburii planetei)?

Politețea e foarte bună, ajută la bunul mers a relațiilor cu oamenii din jur, dar are limitările ei: funcționează ireproșabil doar într-un grup de persoane care o recunosc și o acceptă (ca parte componentă a comportamentului lor). Cînd ai de-a face cu pramatii sau gigei care nu prea înțeleg cu vorba bună să fii politicos înseamnă să fii luat drept fraier, iar (probabil) singura cale de a trata cu ei este o fermitate care să nu le mai dea vreo șansă de răspuns.

Partea proastă este că ambasadorul ăsta s-a dus printre secui prost informat și orice făcea (indiferent dacă refuza sau accepta să se pozeze cu steagul) ar fi ieșit cam șifonat din întîlnirea aia.

Probabil că ai aflat deja de incidentul care a avut loc ieri lîngă una dintre școlile din Oradea: niște fete au luat-o la șuturi pe alta. O chestie neplăcută care a făcut deja valuri, pe Facebook și nu numai. Revolta oamenilor este îndreptățită și întemeiată, chiar dacă nu e mereu îndreptată în direcția potrivită, iar concluzia generală este că da, ar trebui făcut ceva pentru pedepsirea vinovatelor și ar fi bine ca incidente de felul ăsta să fie evitate.

Am cîteva observații pe marginea subiectului:

Calendar: 2017-05-16 14:51

Sisteme informatice în afaceri este doar termenul care descrie o gamă largă de sisteme informatice care sprijină unul sau mai multe departamente ale afacerii precum contabilitatea, sectorul financiar, marketing, administrarea activității interne și a magazinelor, fie că-s online sau offline, etc. Fișierele excel NU sînt un sistem informatic, chiar dacă uneori sînt foarte utile pentru administrarea activităților cotidiene - e nevoie de o organizare internă mult mai bună pentru a spune că ceea ce ai (ceea ce îți putem oferi) este un sistem informatic.

S-ar putea să ai (sau să îți dorești) un sistem integrat, care să administreze toate activitățile companiei tale, dar atunci cînd ai mai multe sisteme distincte ele poartă numele funcției pe care o sprijină. În momentul în care achiziționezi sau comanzi unul caută să afli cît mai exact care este modul în care acționează și interacționează cu restul sistemelor folosite - atît în interiorul firmei, cît și în afară (atunci cînd contează), cît de des este actualizat (anumite domenii de activitate suferă modificări frecvente) și în ce măsură face aceleași lucruri cu alte sisteme pe care le ai deja achiziționate și în producție.

Pentru consultanță și analiză a activităților firmei folosește formularul de contact (aici sau aici). Putem (sîntem o întreagă echipă) să îți oferim cel puțin o părere pertinentă, profesionistă, despre ce ai, ce poți obține și ce ai avea nevoie pentru a-ți îmbunătăți activitatea.

Subcategorii

articol - Stiinta

articol - Social

articol - Obiceiuri ciudate

articol - Romania Mare

articol - Obiceiuri

articol - Animale salbatice

articol - Baia Mare

articol - Incultura la absurd

articol - Organismele statului

articol - Marea debarasare

articol - Arad

articol - Intrebarea zilei

articol - amuzante

articole despre Timișoara

articol - SF

articol - Nesimtirea la absurd

articol - Traditii

articol - Revolutia Romana

articol - Parcari

articol - mass-media

articol - Politic

articol - Divertisment

articol - Kendo

articol - Oradea

articol - Rosia Montana

articol - Absurdistanul romanesc

articol - Imobiliare Ungaria

articol - Romani in lume

articol - Circul vietii

articol - Sarmisegetuza Regia

articol - Mediu

articol - Tigani

articol - Proteste

articol - Istorie

articol - Supravirtual

articol - mesaje nesolicitate

User Rating: / 1
PoorBest  
articol - Dan-Marius Sabău: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.