Săptămîna trecută nu am prea avut timp să citesc presa, de altfel chiar și statul meu pe la calculator a fost foarte limitat în unele zile. Motivul principal este că m-am mișcat prea mult prin oraș pentru a mai apuca să stau pe aici, și poate de aceea am avut prilejul să remarc dispariția clădirililor aparținînd fostei fabrici înfrățirea... transformate în cîteva grămezi de moloz dincolo de ce -a mai rămas din gardul fabricii. Mă aflam pe strada Oneștilor, iar pentru moment nu prea le-am dat atenție. Pur și simplu mi-am văzut de treabă.

Ceva mai devreme am aflat despre proiectul unui mall nou în Oradea denumit Prima Shopping Center care va fi construit tocmai în acea zonă anul viitor. Mai multe informații despre investiție apar aici dacă sînteți interesați. Practic, din ce am înțeles eu, mall-ul va fi delimitat de străzile Tudor Vladimirescu, Onestilor, Decebal și Octavian Iosif... s-a dorit o zonă cît de cît centrală și s-au alocat 50 de milioane de euro pentru asta. Se știe foarte bine că criza nu îi lovește la fel pe toți, dar această investiție este cel mai bun exemplu de prin zonă. Se spune că gradul de ocupare este deja de 50%, cu mult înainte ca să fie măcar începută ridicarea construcției.

Mă gîndesc că insistența cu care s-a dorit construirea noului pod rutier peste Crișul Repede în zona actualului pod de pontoare a avut o legătură directă cu proiectul acestui mall, poziționarea este prea bine aleasă (cred că perfectă este un cuvînt mult mai potrivit) ca să fie o coincidență. Traficul este deja foarte intens în zona bulevardului Decebal, iar cu noul pod se va înteți cu mult și traficul de pe strada Oneștilor... vadul comercial este foarte bine ales, iar dacă primăria le aduce pe gratis noi posibili clienți cu atît mai bine pentru investitori. Oare o fi bine și pentru orădeni? Nu știu, rămîne de văzut, dar prima mea reacție este de a răspunde foarte negativ la această întrebare. Personal aș fi preferat o frabrică nouă în locul fostei înfrățiri, nu un mall nou. Avem nevoie în primul rînd de lucru ca să ieșim din criză, nu de distracție și de consumarea produselor altora.

User Rating: / 0
PoorBest  
Prima Shopping Center din Oradea - Dan-Marius Sabău: 0 out of 5 based on 0 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.