De vizitat

De azi avem la dispoziție un zbor direct Oradea - Londra, și durează doar vreo două și jumătate la un preț destul de bun.

Prora este o stațiune construită pe plaja insulei Rugen, Germania, cunoscută mai ales pentru structurile imense pe care naziștii le-au gîndit ca hoteluri de vacanță (cu 8 clădiri identice) pentru muncitorii germani obosiți de prea multă muncă. Ar fi trebuit să adăpstească 20 de mii de oameni simultan. Complexul masiv a fost construit între 1936 și 1939 și nu au fost folosite niciodată în scopul dorit.

Lumea spune că dacă ajungi prin Dubrovnik, Croația, s-ar putea să crezi din motive întemeiate că tocmai ai aterizat în capitala din Westeros. Dar nu, mă, nu-ți face iluzii: nu tu ești regele din Game of Thrones.

Adevărat, spațiul de dormit e puțin cam mic și s-ar putea să te simți cam inconfortabil, dar e vorba de un hostel din Tokyo, Japonia, iar spațiul este prețios în acea zonă. Compartimentele Compact măsoară 205 x 85 cm, iar cele Standard măsoară 205x129 cm.

Nu e un pod de traversat de către cei care au probleme cu înălțimea și, probabil, nu se recomandă să-l traversezi împreună cu cei cîțiva supraponderabili din familie / grup. Dar în rest traversarea ar trebui să die de-a dreptul delicioasă.

Cea mai înaltă cascadă din lume are o înălțime de 979 de metri și o cădere de 807 metri, se află în Venezuela. Apa cade de pe muntele Auyantepui în parcul național Canaima, un site UNESCO în regiunea Gran Sabana a statului Bolivar. În limba Pemon cascada e denumită Kerepakupai Vená (cascada celui mai adînc loc) sau Parakupá Vená (căderea de pe cel mai înalt punct), dar a ajuns cunoscută ca Angel Falls de la mijlocul secolului XX datorită aviatorului american Jimmie Angel, primul care a zburat deasupra cascadei (cenușa acestuia a fost împrăștiată deasupra cascadei în 2 iulie 1960).

Anul ăsta nu voi ajunge prin zonă (încă nu am rezistența necesară pentru un asemenea traseu și trebuie să fac rost de ea), dar este ceva de făcut în anii următori: zona e superbă și merită vizitată.

A început ca o exploatare de argint, zinc și plumb pentru că masivul este bogat în aceste resurse, dar în anul 2000 situația s-a schimbat odată cu descoperirea unei peșteri unice aflate la 304 metri sub nivelul solului în Chihuahua, Mexic.

Nu știu în ce măsură poate sau va putea fi vizitată de public, dar peștera abundă de cristal

Anul trecut, aprilie, un drum înzăpezit dintr-un parc aflat în Norvegia. Anul ăsta, aprilie, într-o bună parte a României se circulă cam în același stil.

Via ferráta din peretele zînelor. Locul este aproape de Vadul Crișului, județul Bihor, în defileul Crișului Repede prin care trece calea ferată între Oradea și Cluj-Napoca.

Dacă ai treabă prin Scoția (sau măcar prin actuala Mare Britanie, înainte ca Scoția să-și ceară din nou independența) ar fi cazul să vizitezi și ținuturile înalte ale insulei.

Crezi că experiența călătoriilor prin lume se rezumă doar la fotografiile pe care le faci sau peisajele pe care ai prilejul să le admiri? Nimic mai greșit. Sunetele au rolul lor, mirosurile întregesc experiența, iar oamenii pe care îi duci cu tine sau pe care îi întîlnești acolo îți fac călătoria de-a dreptul memorabilă.

înregistrarea alăturată a fo

Unele lucruri sînt făcute să dăinuie peste timp, dar e nevoie de muncă și de pasiune pentru asta. Morile de vînt din Nashtifan (inițial denumite Nish Toofan, sau dintele furtunii) din nordul Iranului, pot rezista unui vînt de aproximativ 110 km pe oră. Se presupune că designul lor a fost creat în estul Persiei între secolele Vi - X ai erei creștine, iar morile au fost folosite vreme de secole bune.

Muzeele din listă sînt un pic cam ciudate: primul conține mumiile apărute în urma unei epidemii, al doilea este dedicat experimentelor psihiatrice, altul morții și ucigașilor în serie, sau specimenelor și rebuturilor umane păstrate pe rafturi, ori dedicat sufletelor din purgatoriu.

Dar nu prea văd cum un pasionat vizitatori de muz

Nu-i așa că-i o zonă mult prea frumoasă pentru a o lăsa pradă vampirilor consumatori de sînge și materie cenușie? Haideți în vizită și ajutați-ne să-i alungăm.

Dacă tocmai te-ai întors din vacanță sau concediu tocmai ți-am dat motive să ți-l pregătești pe următorul. Dacă încă nu ai plecat s-ar putea să te răzgîndești asupra locației urmărind secvențe din cele 41 de țări vizitate în 18 luni. Mai multe imagini despre locuri de vizitat găsești Citește mai departe... Comentează

După cîteva zile toridă de vară grupul ăsta de insule din nordul Norvegiei pare să fie o destinație foarte bună pentru continuarea vacanței. Bine, bine, răcoarea e doar avantajul suplimentar - imaginile din timelapse-ul lui Lasse Henning sînt deosebite: combinația de munți, mare și plaje aproape neatinse de om nu are cum să treacă neobservată.

O parte din imagini au fost realizate la Reine, Hamnøy, Uttakleiv, Å, Skagsanden, Vikten, plaja Haukland și Ramberg.

Mai multe de 1600 de km prin Nepal în două săptămîni cu o motocicletă de stradă poate fi dificil, cu toat că peisajele superbe compensează nițel traseul dificil.

Alex Chacon a luat o motocicletă Bjaja Pulsa de 200 centimetri cubi în călătoria lui prin cele mai îndepărtate și pline de noroi zone ale Nepalului: Katmandu, Pokhara, sudul g

Sudul Californiei încadrează una dintre cele mai extreme zone de pe Terra: deșertul foarte arid cunoscut ca Valea Morții, locul unde s-a atins recordul de temperatură de la suprafața planetei: în 10 iulie 1913 a fost înregistrată o temperatură de 56,7 grade.

Parcul Național Zion este situat la granița dintre statele americane Utah și Arizona, adică între Platoul Colorado, Marele Bazin și Deșertul Mojave. Se întinde pe o suprafață de 579 km2, între culmile Coalpits Wash (1.128 m) și Horse Ranch Mountain (2.660 m).

Iar David Lama și Conrad Anker au parcurs o rută de cățărat denumi

User Rating: / 1
PoorBest  
De vizitat - Dan-Marius Sabău: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.