diverse

Cît de mult îți plac numărul 13, trecutul pe sub o scară sau pisicile negre care traversează strada prin fața ta? Ce părere ai cînd întîlnești unul dintre puținii hornari care își mai fac veacul prin localitatea ta?

Ești superstițios de felul tău sau doar atent la ce se întîmplă în jurul tău?

Bine, bine, dacă vezi vreo pisică neagră prin preajmă înseamnă că are treabă în aceeași zonă ca tine (iar noaptea toate pisicile sînt negre). Nu numai că te va ignora, dar s-ar putea să fugă de tine dacă încerci s-o agăți.

Richard Dawkins are dreptate: lumea biologică bazată pe carbon poate fi copiată de către roboți cu inteligență artificială pînă în cele mai mici detalii. Chiar și atunci cînd vine vorba de durere și emoții sau sentimente.

Sau momentul în care spălatul pe dinți devine amuzant.

Acum vreo mie de ani, cînd Europa se scufundase deja într-un întunecat ev mediu, musulmanii au fost un far al științei, păstrînd și reproducînd informațiile antichității, aducînd o serie de inovații în matematică. Ceva mai tîrziu au fost unul dintre factorii care au declanșat Renașterea europeană (alături de invazia mongolă, ciumă și alte cîteva elemente pe care va trebui să le studiezi singur).

Chiar dacă idee e vehiculată prin unele locuri de cîteva luni deja, e prima oară cînd aud de asta. Pasul nu e deloc surprinzător (ba chiar era de așteptat) și îmi place.

Știu cîteva persoane care ar fi în stare să urmărească așa ceva ore bune, în fiecare zi. Nu e tocmai productiv, dar partenerele lor de viață nu se plîng. Prea mult.

Hai să zicem că-ți dă cineva o riglă și o foaie de hîrtie și-ți spune să măsori suprafața foii. Care-s pașii pe care-i faci?

În mod normal măsurarea ariei unui patrulater nu e deloc grea: măsori lungimea, măsori lățimea și le înmulțești. Totuși...

Toți și fiecare dintre noi avem un critic interior, un omuleț care stă în spatele ochilor tăi și-ți spune că ceea ce faci nu este suficient de bine, nu e satisfăcător, că ar putea să o faci mai frumos, mai descriptiv și cu mai puține cuvine. Ah, cuvintele-s ale mele atunci cînd le tastez într-un fișier LibreOffice sau într-un script. Tu poți folosi alte unelte: o pensulă, un aparat foto, un instrument muzical, orice chestie care te ajută să creezi ceva nou.

Numai de cîteva ori am avut prilejul să miros cîteva parfumuri personalizate, iar diferența e de-a dreptul extraordinară.

Da, chiar și căștile trebuie curățate pe motiv că se adună mizeria și nu mai auzi cum trebuie vocile și muzica, iar odată cu mizeria se adună și bacteriile care-ți pot da niște otite de toată frumusețea.

Lumea e plină de povești despre viața de după moarte, nemurire și utopie, multe dintre ele originînd de pe continentul indian. Cea mai potrivită atitudine față de ele este una plină de scepticism, iar faptul că tocmai scriu o poveste științifico-fantastică care implică așa ceva nu mă împiedică să am un punct de vedere comun cu Michael Shermer.

Un poem deja vechi (are 5 ani pe youtube), dar foarte potrivit acestei perioade. Bine, bine, națiunea nu e chiar moartă și îngropată, dar nici mult nu mai avem.

O chestie care s-ar putea să devină destul de utilă în următoarele săptămîni sau luni.

Partea mai puțin plăcută a unui număr de telefon mai mult sau mai puțin public sînt apelurile pe care le mai primesc ocazional pentru oferte diverse. Unii gigei devin sîcîitori atunci cînd insistă deși nu-s interesat de ce anume oferă (foamea e mare, iar nesimțirea e cruntă), alții-s oarecum amuzanți (oferind programe de facturare pentru teste unei companii de programare care și-a făcut propriul script pentru facturare și are în planuri ceva mai mult decît atît). Iar unii devin de-a dreptul epici.

Atunci cînd educația lipsește cineva vrea să reglementeze modul în care se aruncă mîncarea.

Sînt dedicate copiilor între 6 luni și 3 ani, au fost create de Ryan Yasin și se întind pe măsură ce proprietarul lor crește în dimensiune.

O idee care-mi place. Doar că aș face-o ceva mai mare, aș pune panouri solare peste tot (din alea transparente, care să poată fi folosite ca ferestre) și niște turbine eoliene prin preajmă.

Vremea o ia razna, iar recordurile vor fi depășite constant, an după an, indiferent dacă e vorba de temperaturile din timpul verii, uragane, tornade și alte chestii interesante din aceeași categoriei.

E greu să spui despre Hugh Hafner că va ajunge într-un loc mai bun decît cel pe care l-a avut în timpul vieții, dar poți măcar să recunoști faptul că este un om care și-a trăit viața din plin, într-o lume pe care mulți oameni doar și-o imaginează printre paginile revistei Playboy.

Liviu Dragnea a anunțat că vrea să organizeze în toamna care urmează referendumul pentru schimbarea constituției și redefinirea termenului de familie. O perdea de fum a cărui foc este întreținut de cîteva luni încoace. Cîteva motive pentru care n-ar trebui să mergi la referendum găsești aici, iar dacă nu reușesc să te convingă am eu vreo două întrebări pentru tine.

Subcategorii

diverse - Melodia zilei

diverse - mesaje nesolicitate

diverse - Urari

diverse - Mofturi

diverse - Colaborare

diverse - concursuri

diverse - jocuri

diverse - Criminalitatea informatica

diverse - erori gramaticale

diverse - reclame

diverse - Investitii

diverse - IT-internet-TI

diverse - amuzante

diverse - artisti

diverse - imagini

diverse - melodii

diverse - Povesti istorice

diverse - parodie

diverse - funny

diverse - vinzari

diverse - cugetarea zilei

User Rating: / 1
PoorBest  
articole diverse - Dan-Marius Sabău: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.