Dacă românii nu s-ar fi dat cu comuniștii în august 1944 istoria României ar fi fost diferită, dar nu atît de mult încît să fie de nerecunoscut.

Foarte probabil n-am fi ajuns dincolo de cortina de fier, într-o zonă controlată de celelalte puter, tot rușii ne-ar fi tăvălit prin praf înainte de a ne încăleca bine. Contextul ar fi fost nițel diferit, dar rezultatul ar fi fost similar: vîrfurile ar fi fost distruse și mediocritatea ar fi fost scoasă la fel de mult la înaintare, iar gigei ca Nicolae Ceaușescu, Ion Iliescu, Liviu Dragnea și Petre Daea (de exemplu) ar fi trebuit să se reinventeze pentru a supraviețui momentului.

Dacă n-ar fi existat evenimentele din 23 august 1944 vizita de acum de la amenajarea sistemului de irigații din județul Călărași s-ar fi derulat probabil cu alți ”oaspeți de seamă” (probabil), dar ar fi fost un prilej la fel de bun pentru a evoca marile împliniri ale agriculturii românești din cincinalul curent.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Dacă n-ar fi existat 23 august 1944 - Dan-Marius Sabău - articole diverse: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.