Subiectul de acum este dedicat călătorilor, mai ales acelora care merg cu avionul și le schimbă de mai multe ori înainte de a ajunge la destinație. Nu pot spune că am făcut parte dintre aceștia, drumurile pe care le-am făcut în ultimii ani au fost mult prea locale pentru a avea nevoie de avion, iar acele drumuri ocazionale în care a fost nevoie să zbor au necesitat doar două zboruri (dus-întor s). Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri bagajul a fost o necesitate. Ca la toată lumea, de altfel.

Acum cîteva zile au fost în vizită niște prieteni din Franța, am mai menționat asta dar acum este o altă perspectivă a vizitei: o parte a bagajelor s-au pierdut pe drum atunci cînd a fost schimbat avionul la aeroportul din Munchen. Din ce mi s-a spus, acolo se află sute sau chiar mii de bagaje pierdute care așteaptă să fie sortate și trimise înapoi la proprietari. Şi nu este un caz singular: alte mii de bagaje se află la fiecare aeroport mai important. Practic s-a format o întreagă industrie de găsire a bagajelor pierdute, chiar dacă soluția este una ieftină și la îdemîna tuturor. Nici măcar nu este una nouă, deja se practică dar nu cred că a ajuns să fie pusă în practică la scară largă.

Este evident faptul că tehnologia GPS a ajuns să fie folosită din ce în ce mai mult în ultimii ani, nu doar la mașini pentru detectarea locației pe glob și a posibilelor trasee, ci și integrate în diverse dispozitive electronice mai mult sau mai puțin utile. Fie că îi ajută sau nu, oamenii au tendința să se mențină informați asupra poziției lor... unii dintre ei au extins acest lucru și asupra animalelor de casă. De ce nu s-ar face același lucru și în cazul bagajelor lor? Costul dispozitivului nu este mare, iar taxa lunară pentru așa ceva depinde de operator. Oricum, este ceva ce compensează cu siguranță costul unor bagaje pierdute, mai ales atunci cînd sînt implicate și valori (în bani sau în sentimente), nu doar probleme pe care le ridică lipsa chestiilor necesare unei călătorii reușite.

Deficiența majoră a acestui sistem este calitatea semnalului care se poate reduce pînă spre zero în cazul cuștilor Faraday (adică spații metalice închise în care ar putea ajunge bagajele), dar se pot găsi soluții alternative la fel de ieftine la asemenea probleme.

User Rating: / 0
PoorBest  
Bagaje cu gps - Dan-Marius Sabău: 0 out of 5 based on 0 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.