evenimente Oradea

Zilele astea florile cuceresc din noiu orașul Oradea: deja tradiționala caravană a florilor revine în 20-21 august. Duminică după amiaza va avea loc o manifestare de divertisment în parcul Nicolae Bălcescu, iar carele alegorile ajung luni în țară din Debrecen.

Experiment Teatru Clandestin te provoacă la un nou tur de forţă prin universul suprarealist al miturilor din "Metamorfoze", într-un spectacol experimental la limita dintre tragic şi comic. Evenimentul va avea loc mîine și poimîine, 14-15 iulie 2017, între orele 21:30 și 24. Prima parte a spectacolului se va desfăşura în foaierul Teatrului de Vară, iar a doua în amfiteatru.

O nouă ediție SkirtBike va avea loc în după-amiaza zilei de 3 septembrie 2017 între orele 16 și 19. Participarea la eveniment este gratuită, iar organizatorii vor oferi fiecărei bicicliste un bilet la o tombolă ale cărei premii au fost oferite de către sponsori.

Sîmbăta asta se anunță vreme predominant însorită, așa că nu prea ai scuze să lipsești de la așa ceva: decenu.eu organizează un traseu pe biciclete între orele 16 și 21.

Ploaia de meteori cunoscută ca Perseide pot fi observate în fiecare an intre 17 iulie si 24 august, intensitatea maximă fiind atinsă în perioada 9-13 august. Anul acesta fenomenul va avea loc în noaptea de 12-13 august 2017, adică la sfîrșitul acestei săptămîni, iar vremea se anunță a fi excelentă.

Duminica asta, adică 16 iulie 2017, începînd de la ora 19, ești invitat la sinagoga neologă Sion la un concert extraordinar susținut de Hakeshet Klezmer Band Oradea (prima formație de muzică klezmer din România).

Circuitul național de baschet 3x3 Sport Arena Streetball Tour 2017 se oprește în 5 și 6 august 2017 în piața Unirii din Oradea. Intrarea și înscrierile sînt gratuite.

Caravana ajunge în Oradea marți, 18 iulie 2017, între orele 10 - 13 și va avea loc în Sala Traian Mosoiu din primărie. Evenimentul de informare, conștientizare și sensibilizare cu privire la fenomenul violenței în familie va fi organizat de Asociația Necuvinte în colaborare cu Politia Romana și face parte din campania națională de promovare Aripi Frînte.

Caravanele NexT și TIFF fac parte din festivalul de film din luna august care va avea în perioada 04 - 27 august în șanțul cetății Oradea.

Programul evenimentului este următorul:

Săptămîna asta, de vineri pînă duminică, adică 7-9 iulie 2017, va avea loc festivalul medieval al cetății Oradea: în scurta călătorie înapoi în epoca medievală îți vei putea da întîlnire în taberele specifice cu cavaleri, domnițe, menestrali, jongleri cu foc și o mulțime de meșteri.

Dacă nu ai apucat să te duci la proiecția de imagini din Cuba de luna trecută ai un nou prilej de a urmări povestea în imagini a fotografului Remus Toderici. Acesta a călătorit două săptămîni prin Cuba și a făcut poze excepționale.

Tabăra de astronomie intitulată Astro arta, astro joc și organizată de Astroclubul Meridian Zero Oradea va avea loc în perioada 3-7 iulie 2017, între orele 9 și 13, în cetatea Oradea, copul I, etajul 1.

Evenimentul este deschis tuturor (intrarea e liberă), indiferent dacă ești fată și-ți place să sari sau dacă ești băiat și-ți place să le admiri pe fetele săritoare (deși ar trebui să fii atent să nu-ți sară în cap): în 5 și 6 august, adică sîmbătă și duminică, se organizează în curtea palatului baroc o întîlnire a tuturor fetelor interesate de parkour.

Prima ediţie a Festivalului Naţional de Folk Oradea 2017 va avea loc în perioada 30 iunie - 2 iulie 2017 în Cetatea Oradea la iniţiativa Uniunii Femeilor Bihor în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Muzeul Ţării Crişurilor, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT).

Accesul publicului este gratuit. Evenimentul cuprinde concerte, ateliere de creaţie pentru copii, cafenele artistice, lansări de carte şi un concurs de caricatură, iar programul este următorul:

Un nou concert din seria celor acustice va avea loc sîmbătă, 22 iulie 2017, între orele 18 și 22, în șanțul cetății Oradea.

Vinerea viitoare, în 30 iunie 2017, între orele 17 și 20, cei de la Astroclubul Meridian Zero Oradea te așteaptă în cetatea Oradea, corpul I, etajul 1 la un nou eveniment: veți discuta despre asteroizi și importanța lor.

Între 21 și 23 iulie 2017 Muzeul Ţării Crişurilor organizează în parcul Nicolae Bălcescu cea de a XXIV-a ediţie a Tîrgului Meşterilor Populari din România. La eveniment vor participa cca 130 de meşteri populari din zone geografice şi etnografice cunoscute ale ţării care vor oferi publicului vizitator o diversitate impresionantă de obiecte create de aceştia: ceramică, obiecte de fier, lemn, papură şi împletituri din nuiele, piese textile, port popular tradiţional şi vestimentaţie inspirată din acesta, podoabe, pictură naivă, icoane pe sticlă, ouă încondeiate, sticlă, turtă dulce, plăcinte, colac secuiesc etc. Au fost invitaţi meşteri populari din Ungaria (turtă dulce, port popular, ceramică, podoabe, piese din metal etc.), Serbia (obiecte din lemn, machete de instalaţii tehnice) şi Camerun (măşti, podoabe etc.).

După muzică clasică în parcul Libertății urmează balet în aer liber în aceeași zonă, pe Aleea Libertății, vineri, 23 iunie 2017, între orele 17 și 18.

Evenimentul va avea loc în perioada 4 - 27 august 2017 în parcul cetății Oradea.

Dacă ai niște timp liber mîine seară între orele 19:30 și 23 (și dacă va permite vremea) ar trebui să treci prin parcul Libertății din Oradea (ăla de pe malul Crișului Repede, lîngă Podul Intelectualilor și lalele) la un concert inedit în aer liber.

User Rating: / 1
PoorBest  
evenimente Oradea - Dan-Marius Sabău: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.