evenimente

Sîmbăta asta, adică 26 august, între orele 09 și 19, va avea loc a șasea ediție a cupei Marghita, o competiție de ciclism, tip circuit pe șosea. Ea este adresată toturor celor dornici să participe, amatori și profesioniști.

Ediția a șaptea a memorialului Nicolae Talpoș se va desfășura conform regulamentului AIBA în 8 - 9 aprilie 2017 la Casa De Cultură din Salonta. Înscrierile s-au făcut pînă în 10 martie pe Basti Box Online Registration.

Dacă tot veni vorba de fotografie, poate te interesează atelierul foto organizat de Sebastiæn la Fundătura Ponorului (comuna Pui, Hunedoara) între 11 și 13 august 2017.

Conferința de presă susținută ieri de Sebastian Silaghi, președintele CS Basti Box, a oferit informații suplimentare despre cea de-a treia ediție a evenimentului caritabil Diamante și Box care va avea loc la Casa de Cultură din Salonta sîmbăta asta, începînd cu ora 18.

Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad şi Primăria Moneasa te invită în 29 şi 30 iulie 2017 la Parada Clătitelor, ediţia a XVII-a.

300 de copii înregistrați, 200 și un pic de organizatori și mentori. Cam asta înseamnă MegaDojo Timișoara, unul dintre cele mai mari eveniment de educație informală în domeniul programarii dedicat copiilor și tinerilor, desfășurat azi între 10 și 16 într-o locație unică în Romania (Restaurant Universitar Politehnica Timișoara).

Cele 13 implementări CoderDojo din Zona Metropolitană Timișoara și-au unit forțele pentru a aduce împreună copiii și tinerii cu vîrste cuprinse între 7-17 ani pasionați de programare.

Evenimentul face parte din programul Timișoara - Capitala Tineretului din România (TCTR) și cuprinde o serie întreagă de activități care încurajează performanța, colaborarea și creativitatea participanților: ateliere de programare, concursuri supriză, prezentări de proiecte și multă voie bună. O colecție de imagini realizate de mentorii plecați din Oradea se găsesc în albumul acesta de pe Facebook.

Săptămîna viitoare vom continua sesiunile CoderDojo Oradea conform programului obișnuit, între orele 11 și 14 (sau 11 și 13 pentru copiii de la Scratch). Informații suplimentare găsiți pe pagina CoderDojo Oradea.

Probabil n-o să ajung, dar e bine să știi că deschiderea celei de-a opta ediții a Festivalului Drumul Lung spre Cimitirul Vesel va avea loc în orașul Tîrgu Lăpuș în 23 iulie 2017 între orele 12 și 16.

Evenimentul este organizat de Basti Box și va avea loc sîmbătă, 3 decembrie 2016, între orele 18:00 și 20:00 la Casa de Cultura din Salonta (str. Iuliu Maniu, 10). Prețul unui bilet este 25 lei, tombola va fi donație.

Scopul acestui spectacol caritabil nu s-a schimbat față de edițiile anterioare: este de a evidenția că disciplina olimpică box este o artă nobilă, de a accentua legătura dintre sport și artă. Evenimentul caritabil este organizat pentru a susține cariera sportivă a unor copii talentați în sport, dar fără posibilități financiare (o parte provin din familii defavorizate financiar). Clubul sportiv Basti Box dă o deosebită atentie acestei categorii de sportivi, suportînd toate cheltuielile legate de antrenamente, deplasări, echipamente, etc.

Lumea spune că prima atestare documentară a tîrgului de fete a fost prin 1816, vara, dar se crede că sărbătoarea populară ar fi mult mai veche și este o dovadă vie a tradițiilor zonei (județul Alba). Acum cei care participă la ea au parte de spectacole de muzică tradițională, paradă a portului popular, tîrg de obiecte populare, foc de tabără, artificii, etc.

A cincea ediție a festivalului Straița Plină va avea loc în comuna Roșia, judeșul Bihor, în 9 octombrie între orele 12 și 22. Evenimentul își propune să promoveze patrimoniul cultural, culinar și natural al comunei din munții Pădurea Craiului: va fi o zi plină de ateliere meșteșugărești, de produse făcute manual, culinare și de aventură, dar și un concert folk.

Alte activități ale momentului vor fi Maratonul MTB Pădurea Craiului și Școala de Meșteșuguri. Detaliile vor fi făcute publice mai tîrziu, dar poți să bifezi deja ziua în calendar.

Agenția de Management al Destinației Bihor și Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei organizează în 1 iulie 2017, între orele 9:30 și 19, a cincea ediție a Redescoperirii Bihorul pe bicicletă din cadrul proiectului Drumul Bisericilor de lemn din Bihor.

În 30 iulie, adică peste numai cîteva zile, Caravana Filmelor NexT pleacă la drum prin țară pentru al treilea an consecutiv, iar organizatorii vă așteaptă să vă alăturați lor la un picnic și cinema sub clar de lună pe pajiști, în parcuri și grădini din 10 orașe din țară.

  • Piatra Neamț (30-31 iulie, Ștrandul Tineretului)
  • Iași (2-3 august, Palas Parc)
  • Vatra Dornei (5-6 august, Parcul Municipal)
  • Cluj-Napoca (8-9 august, Iulius Parc)
  • Brașov (11 -12 august, Aleea de sub Tâmpa)
  • Sfîntu Gheorghe (13-14 august, Parcul Elisabeta)
  • Sinaia (15-16 august, Parcul Dimitrie Ghica)
  • Timișoara (17-18 august)
  • Arad (19-20 august, Parcul Eminescu)
  • Oradea (22-23 august, Parcul Cetății Oradea)

Peste 24 de filme vor fi proiectate în cele 10 orașe de pe traseul caravanei. Cele mai aplaudate filme scurte de la ultimele ediții de NexT Film Festival vor fi reunite în patru programe speciale: scurtmetraje românești cu scînteie la NexT Romanian Shorts, scurte impresionante trecute pe covorul roșu la Oscars Night, povești fanteziste din spațiu la Out in Space și filme premiate din competiția festivalului la Best of NexT.

Intrarea liberă.

Evenimentul va avea loc sîmbătă, 10 iunie 2017, între orele 10 și 22 la Diosig și își propune să facă cunoscute turiștilor cramele de vin din județului Bihor, să susțină producătorii locali, să popularizeze preparatele culinare din fiecare zonă și, nu în ultimul rînd, să încurajeze cicloturismul.

Luna viitoare va avea loc o nouă campanie de colectare de sînge de la donatori în cadrul proiectului ”Donează sînge! Fii erou!” organizat de departamentului de sănătate publică aparținînd Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România, de Beard Brothers și The Sisterhood.

Așa că dacă vrei să iei parte la un eveniment de amploare și să ajuți oameni cu un minim de efort du-te să donezi sîngei în perioada 9-13 mai în unul din următoarele orașe: București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Sibiu, Oradea, Tîrgu Mureș, Brașov și Craiova între orele și la adresele menționate mai jos.

Dacă te interesează drumețiile săptămîna viitoare va fi ceva interesant de făcut în privința asta: concursul Ecotura 2017 se întinde pe 3 zile, de vineri pînă duminică - 9 - 11 iunie 2017, în Șuncuiuș. El constă în parcurgerea unui traseu, cîteva probe practice și de orientare, probe culturale și artistice, dar și teoretice.

Nicolae Talpoș a fost singurul pugilist bihorean care a reprezentat România în Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984. S-a stins din viață pe 20 Februarie 1990, iar a șasea ediție a evenimentului comemorativ va avea loc 9 aprilie 2016, începînd de la ora 17, la Casa De Cultura Salonta (str. Iuliu Maniu nr. 10). Scopul este de a repune în valoare boxul în Salonta, de a verifica stagiul de pregătire în vederea participării la competițiile oficiale, de a menține sportivii pregătiți pentru acumularea de noi deprindere și de îmbunătăți calitățile motrice, tehnice și tactice.

Clubul de speologie Speodava te invită la un stagiu de inițiere în speologie care va avea loc în satul Runcuri, comuna Roșia, județul Bihor - adică munții Piatra Craiului, în 27 și 28 mai 2017.

La sfîrșitul acestei săptămîni, adică în 5 și 6 martie 2016, va avea loc a douăzeci și treia ediția a Cupei României la kendo. Evenimentul va avea loc la Sala Constantin Jude (Olimpia) – Aleea F. C. Ripensia, nr. 11, Timișoara și este organizat de Clubul Sportiv Sam-Sho Timișoara și Federația Română de kendo în parteneriat cu primăria Timișoarei și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș.

Poate că ai auzit deja tîrgul din fiecare toamnă de la Negreni care are loc la începutul lunii octombrie. Tîrgul de vară se organizează de cîteva secole în al doilea sfîrșit de săptămînă al lunii iunie pe malul Crișului Repede.

Ediția 2016 a Orei Pămîntului va avea loc în 19 martie, între orele 20:30 și 21:30 (ora locală). Te poți alătura mișcării oriunde ai fi stingînd lumina și toate aparatele pe care nu le folosești în acele 60 de minute.

Subcategorii

evenimente - Oradea

evenimente - Bihor

evenimente - Suncuius

evenimente - Beius

evenimente - Alba Iulia

evenimente - Cluj-Napoca

evenimente - Cluj Napoca

evenimente - Sibiu

evenimente - Timisoara

evenimente - Bucuresti

evenimente - Brasov

Festivalul Teatru Scurt Oradea 2011

Festivalul Teatru Scurt Oradea 2012

Festivalul Teatru Scurt Oradea 2013

Toamna Oradeana 2011

Toamna Oradeana 2012

Toamna Oradeana 2013

User Rating: / 1
PoorBest  
evenimente - Dan-Marius Sabău: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.