Filme

La 3 decenii după evenimentele de la turneul de karate All Vally din anul 1984 povestea continuă: Jonhny Lawrence redeschide dojo-ul Cobra Kai, iar asta reînvie rivalitatea cu Daniel LaRusso.

mda. Un nou film din seria dinozaurilor din Jurasic recreați în perioada modernă va apare în cinematografe în 22 iunie anul viitor. Aceleași efecte speciale cu grămada (deși puteau folosi o parte din dinozaurii moderni, păsările), o parte din aceeași actori ce apar în filmele anterioare, plus (cel puțin) un Gardian al Galaxiei.

Sau momentul în care Han Solo ajunge la bordul navei Millennium Falcon, își cunoaște viitorul copilot, Chewbacca, și îl întîlnește pe Lando Calrissian, cu mulți ani înainte de a se alătura rebeliunii. Totul se întîmplă în timpul unei aventuri într-o lume criminală și plină de pericole.

Un serial ce pare interesant va fi difuzat la Netflix în februarie 2018. Adaptarea romanului cyberpunk publicat de Richard K. Morgan în 2002 are 10 episoade, cu acțiunea stabilită într-un viitor nu foarte îndepărtat, peste cîteva sute de ani, în care conștiința va putea digitalizată și păstrată în dispozitive implantate în coloana vertebrală. Asta le permite oamenilor să supraviețuiască morții corpului fizic - după moarte amintirile și conștiința le sînt copiate în noile corpuri.

Acțiunea se cunoaște (probabil, dacă ai avut timp să urmărești vreo 17 sau 18 sezoane a trei serii și cîteva filme), iar noul film va fi disponibil în 15 februarie pe site-ul Stargate Command.

De serialul ăsta am auzit de la cineva care-l lăuda de zor. Hai să zicem că după primul sezon (are doar 8 episoade pe care s-ar putea să le dai gata într-o singură zi dacă ai timp de pierdut cu așa ceva) pot spune că lauda nu e neîntemeiată.

Odinioară în preistorie, cu mult înainte de apariția istoriei scrise, cam pe la sfîrșitul epocii de piatră și începutul erei bronzului, tribul lui Dug trăia cot la cot cu creaturile preistorice și mamuții lînoși. Dar au de înfruntat chestii ceva mai periculoase decît creaturile obișnuite: Dug și Hognob trebuie să-și unească tribul pentru a-l salva de lordul Nooth și orașul său din era bronzului.

Îmi place Kevin Spacey ca actor, nu mă încîntă prea mult modul în care carierea e pe cale să-i fie căsăpită din cauza scandalului sexual în care este implicat, dar unele metode de a se distanța de așa ceva sînt destul de interesante: actorul trebuia să apară în filmul All the money in the World realizat de Ridley Scott și lansat peste vreo două luni. Filmul a fost făcut, trailer-ul a fost lansat, iar după izbucnirea scandalului Spacey a fost înlocuit cu Christopher Plummer.

După ce ai ajuns prin Bulgaria apoi ai luat-o pe urmele lupului prin Carpații Apuseni, ce zici de o scurtă introducere în elementele savuroase ale României?

mda. La cît de puțin m-au interesat cele 50 de nuanțe de gri, nu e deloc surprinzător că am ajuns să mă mir: cum dracu a ajuns mizeria aia la partea aia treia? Nu știam nici măcar de a doua parte a triogiei, dar dacă oamenilor le plac visele erotice în locuri exotice cu oameni bogați cine-s eu să mă plîng de asta?

Ewan McGregor se întoarce (anul viitor sau peste doi ani) în universul Războaielor stelare cu noi aventuri ale celui care a făcut parte dintre ultimii Jedi.

Stargate: Origini va începe să fie difuzat curînd în episoade de 10 minute, dar între timp poți urmări secvențe din spatele camerelor video (prima parte dintr-o serie ce va fi pusă pe youtube de cei de la Stargate Command).

Duelul dintre Obi-Wan Kenobi și Darth Vader este probabil una dintre cele mai memorabile secvențe din primul film al Războaielor Stelare (chiar dacă acum lupta mi se pare foarte simplistă pe motiv de practică kendo).

Nu cred că Frank Castle mai are nevoie de prezentare (au fost prea multe filme cu Punisher în ultimele decenii pentru a-l mai prezenta cineva), iar dacă ai urmărit serialul Daredevil atunci abia aștepți continuarea aventurilor personajului creat de Marvel.

Dacă ar fi să mă iau după cîteva dintre ultimele filme pe care le-am văzut luna asta, rețeta producerii de filme cu succes la public e destul de simplă: cumperi un scenariu de duzină, cît mai comercial, bagi o grămadă de bani în efecte speciale și lași glumele să se deruleze pe ecran.

Sezonul trei va apare în următoarele cîteva luni (decembrie 2017 sau ianuarie 2018), iar între timp poți să arunci o privire la ciudățeniile realității alternative de acolo.

Calendar: 2017-10-16 14:25

Sau cum e simțită dezumanizarea: filmul scurt al lui Fabio Palmieri spune povestea unui refugiat avînd ca fundal o fabrică de manechine.

Cronica Shannara au ajuns la al doilea sezon ce a început să fie difuzat săptămîna asta.

Acum vreo doi ani (sau un an-jumate) primul sezon al serialului era difuzat pe ceva post tv (nici nu mai știu care, oricum acțiunea se derula undeva în fundal și nu-i prea dădeam atenție): ceva bătăi, ceva sex, hai să zicem că e o chestie bunicică pentru Scoția secolului XVIII. Dar două cuvinte rostite de unul dintre personaje (Claire) m-au făcut să-mi schimb perspectiva și să fiu interesat: ”time travel”.

S-ar putea să mă înșel, dar filmul ăsta pare mai bun decît următorul capitol din Războiul Stelelor: o poveste fantastică versus una științifico-fantastică. Filmele vor apare în decembrie, la o săptămînă diferență, așa că va fi ușor de făcut o comparație.

Subcategorii

Filme - Comedii

Filme - de groaza

Filme - proiecte

Filme - Fantastic

Filme - scene memorabile

Filme - western

Filme - premii

Filme - Filme istorice

Filme - desene animate

Filme - SF

Filme - Scurt metraje

Filme - documentare

Filme - apocaliptice

Filme - Seriale

Filme - coloana sonora

Filme - reclame

User Rating: / 1
PoorBest  
Filme - Dan-Marius Sabău: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.