Extremiștii nu au legătură cu o religie sau alta, nu au legătură nici măcar cu religia (deși aceasta pare să-i încurajeze cel mai mult să iasă în evidență), dar par să existe în abundență în jurul nostru. Sărăcia cruntă și ignoranța (ambele influențate de lipsa unei educații decente) fac parte din explicațiile succinte cînd vine vorba de apa riția extremiștilor. Oamenii au prea des tendința de a profita de cei din jurul lor, iar proștii ignoranți sînt o resursă inepuizabilă și la îndemînă.

Dar Haroon Ullah, consilier la departamentul de stat din SUA și profesor de politică externă la universitatea Georgetown vine cu o perspectivă diferită, dată de descoperirile făcute în perioada în care a trăit îin Pakistan: extremiștii ar face parte din clasa de mijloc, bine hrăniți și bine educați, dornici de ordine într-o lume haotică și coruptă. Detalii suplimentare găsești în prezentarea alăturată. Iar dacă ajungi pînă la capăt s-ar putea să te întrebi de ce dracu ne omorîm între noi pentru cele mai stupide motive? O întrebare foarte pertinentă, la care există un singur răspuns: pentru că asta-i natura umană.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
De ce unii devin extremiști? - Dan-Marius Sabău - Homo religiosus: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.