Știrea săptămînii (una care s-a lăsat așteptată și n-a fost luată fără cîntecul de rigoare, tipic românesc) este că Registrul Român de domenii .Ro (RoTLD) va introduce din martie 2018 un tarif de înregistrare și întreținere anuală pentru numele de domenii ”.ro”. Taxa va fi de 6 euro, fără TVA, pentru fiecare domeniu și va fi achitată după ce au trecut 5 ani de la înregistrare.

E o chestie bună, multe domenii nemaifiind folosite din diverse motive (faliment, deces, lipsă de interes, etc), denumirea lor fiind blocată pentru o perioadă nedeterminată. După introducerea taxei situația de va clarifica rapid: nu plătești taxa, denumirea se va elibera pentru a fi rezervată de altcineva.

Putem doar spera că banii obținuți vor fi investiți pentru a securiza și a îmbunătății activitatea RoTLD (în momentul actual cam lasă de dorit), însă cred că va mai trece ceva apă pe Criș înainte să observăm ceva concret în acest sens.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
6 euro anual pentru domeniile .ro - Dan-Marius Sabău - Internet: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.