O filă din istoria României post-monarhie a fost scrisă azi, la prînz: Mihai I, cel care a fost rege pînă în 1947, a murit la vîrsta de 96 de ani. Fie să renască mai bun. A avut o viață interesantă, a avut un cuvînt de zis în istoria țării în timpul celui de-al doilea război mondial, dar nu s-ar ridicat niciodată la nivelul strămoșilor săi.

În anii 1990 Mihai I ar fi putut să încerce să readucă monarhia la putere, dar avea aceleași șanse ca la finalul anilor 1940: zero barat. Monarhia românească n-a murit azi, n-a murit nici după scandalurile fostei familii regale, a încetat să existe acum 70 de ani, odată cu plecarea regelui. Capitolul e deja încheiat, chiar dacă se vor găsi unii care să încerce să-l redeschidă.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Mihai I (1921-2017) - Dan-Marius Sabău - istorie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.