Ai trecut vreodată printr-o fază în care parcă ți s-au înecat toate corăbiile? Una în care n-ai mai avut chef de nimic, deși nu erai obosit, nici de lucru, dar nici de ieșit la distracție sau la alergarea zilnică, una în care întreținerea unor relații cu oamenii din jur ți se păreau foarte dificile și greu de suportat. O perioadă care s-a întins pe cîteva luni bune, sau chiar mai mult, în care nu vedeai nici un fel de perspective de viitor, zilele treceau una după alta, fără nimic interesant de făcut, fără nici un eveniment sau o întîmplare benefică ieșită din comun sau monotonia zilnică. Totul era gri, o stare continuă și nesfîrșită din care nu ai putea să ieși nici măcar dacă ți-ai dori asta din totul sufletul. Dar nu-ți dorești.

Dacă ai trecut prin așa ceva e foarte probabil să fi suferit de depresie, vei ajunge să te regăsești într-o oarecare măsură în povestea spusă de Andrew Solomon în înregistrarea de mai jos (filmată la TEDxMet). Depresiile ușoare se rezolvă relativ ușor (cuvîntul cheie fiind relativ, pentru că e la fel de ușor ca ieșitul de unul singur dintr-o groapă de mormînt săpată într-un pămînt mocirlos), făcînd mereu lucruri noi și efort fizic constant (adică apucîndu-te de un sport, de alergat prin parc și mers cu bicicleta ori de cîteva ture de bazi în fiecare zi), socializînd de cîte ori ai ocazia. Depresiile grave se vindecă doar cu medicamentație luată pe termen lung.

Ascultîndu-l pe scriitorul Andre Solomon vei înțelege cît de importantă este comunicarea: discutînd despre propria sa depresie a găsit o mulțime de oameni care au suferit la un moment dat sau încă sufereau de același simptom al agoniei de lungă durată. Concluzia lui este una înțeleaptă: opusul depresiei nu este fericirea, ci vitalitatea. Așa că dacă aveți ceva de povestit în domeniul depresiei (ca de exemplu o experiență personală) nu ezista să o faci... chiar și aici.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Depresia, un secret împărtășit de mulți - Dan-Marius Sabău - Lumea vie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.