Mod de viata

Îmi place cum gîndește și cum acționează Luvvie Ajayi, mulți ar trebui să îi calce pe urme (mai ales dintre cei care stai confortabili prin case și-și văd de slujbele călduțe pe care le au acum): n-ar trebui să-și fie frică să spui ce gîndești și nici să fii persoana din mulțime care acționează diferit.

Nimeni nu este cu adevărat liber, oamenii sînt condiționați de genetică, mediul înconjurător și oamenii cu care care aleg să-și petreacă viața. Pînă la un anumit punct.

Trebuie să recunosc: mexicanii sînt mult mai inventivi și dezghețați decît mulți dintre creștinii de prin Crișana cu care am intrat în contact în ultimele decenii.

Tehnologia ne face viața mai ușoară, dar are și efecte negative: îi izolează pe oameni (fie că stau ore întregi cu ochii beliți în monitoarele calculatoarelor, fie că abia-și scot nasul din telefon sau tabletă) și îi face mult mai neatenți la ceea ce se întîmplă în jurul lor (chiar și în momente în care viața lor depinde de asta).

Povestea plină de culoare e denumită Scent of Geranium și îi aparține lui Naghmeh Farzaneh, o imigrantă care trăiește pe un teritoriu străin cu dorul de casă.

De multe ori (poate chiar de obicei, cel puțin pentru unii) viața nu e deloc ușoară și are tendința să-ți strice planurile de se alege praful de ele. Uneori mai poți schimba ceva în bine, alteori trebuie doar să accepți că ce-a fost a trecut și e doar un alt episod încheiat dintr-un foileton de durată. Nimeni nu-ți oferă pe tavă rețeta succesului, chiar dacă familia și cei apropiați îți oferă cîteva unelte ce te pot ajuta să progresezi mai ușor. Pînă la urmă tu ești cel care alegi dacă preferi să profiți de ceea ți se oferă sau ai de gînd să faci cu adevărat o schimbare.

Cîteva prostii occidentale: nu e tocmai plăcut să muncești pentru alții, dar dacă muncești pentru tine economia duduie pentru că muncești cu mai mult spor.

Am o completare la cele spuse în prezentarea alăturată.

Nu spun că programarea te face să gîndești mai bine sau mai prost decît alții, dar te face să gîndești diferit: îți schimbă modul de abordare a unei probleme, te face mai atent la detalii, îți dezvoltă un mod de gîndire structurat și logic.

Nu știu să joc poker, n-am fost niciodată suficient de curios pentru a-l învăța, dar ce se aplică acolo se aplică și în multe aspecte ale vieții. Și e absolut normal: viața și pokerul implică riscuri, iar oamenii au tendința de a trata prejudecățile în același mod.

Și nu doar pe medici, fenomenul probabil apare în toate domeniile de activitate solicitante. Pe motiv că oamenii nu știu sau nu pot să facă o pauză, să se deconecteze un pic (măcar pentru cîteva zile) de la nebunia din jurul lor.

Unul dintre secretele cunoscute de aproape toată lumea este că stilul de viață infuențează modul în care se manifestă genele ce-ți alcătuiesc genomul pe care-l transmiți mai departe urmașilor. N-o să-ți schimbe considerabil patrimoniul genetic, dar ceea ce faci, ceea ce mănînci (și cum o faci), raportul efort fizic / sedentarism, atitudinea față de tine și de viața ta duce la activarea anumitor gene în defavoarea altora și la modul în care sînt alcătuiți spermatozoizii sau ovulele pe care le produci.

Spune-mi o chestie: tu, ca adult, ai de gînd să le spui (în sensul de a le impune) copiilor tăi perspectiva ta asupra lumii sau îi lași pe ei să descopere acest lucru? Ai de gînd să îi convingi să gîndească rațional sau le bagi pe gît mitologia urbană modernă?

Experimentul pe care Neil deGrasse Tyson l-a făcut pe seama copiilor săi poate fi replicat de toată lumea: lasă-i pe ei să descopere adevărata identitate a Zînei Măseluță.

S-ar putea să fi urmărit deja interviul alăturat. Dacă nu ai făcut-o ar fi bine să-l urmărești: este o analiză destul de corectă a generației de tineri care a apărut odată cu internetul și s-a dezvoltat odată cu avîntul tehnologiei informației.

Orice ar spune unii, nu există limită de vîrstă pentru jocurile video. Poate n-ai chef, poate n-ai timp, poate ai găsit alte jocuri ceva mai interesante (precum făcutul și crescutul copiilor), dar nu prea există ”nu mă mai joc așa ceva” dacă ai fost vreodată pasionat de jocurile video.

Vineri, adică mîine, 1 septembrie 2017, s-au anunțat proteste împotriva opririi procesului introducerii Roșiei Montane pe lista zonelor protejate (actualul premier PSD vrea să retragă actele înainte să fie aprobate), iar duminică s-au anunțat proteste împotriva propunerilor de modificare a legilor justiției pe care actual ministru PSD, TuDorel Toader, le-a făcut săptămîna trecută și pe care pare foarte dornic să le vadă aprobate, în ciuda faptului că multă lume i-a spus că-s de cacao.

Dependența și puterea merg mînă în mînă, dar dependența ar trebui tratată ca o boală - una evoluează nevăzută în multe situații: nu e nevoie să vii în fiecare zi beat sau drogat la slujbă sau la școală ca să fii considerat dependent.

Jacob Christian Jacobsen (2 septembrie 1811 – 30 aprilie 1887), cunoscut și ca J.C. Jacobsen, era un industrialist și filantropist danez. Una dintre cele mai cunoscute realizări ale sale a fost fondarea Carlsberg în 1847, iar acum, la 130 de la moartea sa, s-a întors sub forma unei holograme pentru a oferi lumii un discurs despre o filozofie unică despre afaceri și etica vieții.

Puterea și dependența merg mînă în mînă: dependența are o putere mare (copleșitoare chiar în multe cazuri) asupra oamenilor, iar puterea dă dependență (și corupe, dar asta e altă poveste).

Dacă ai ști că genomul tău îți crește predispoziția pentru anumite boli ți-ai schimba obiceiurile zilnice pentru a evita asta?

Dacă răspunsul este ”da” felicitări, faci parte dintr-o minoritate mai puțin leneșă decît semenii tăi.

Dintre orașele românești pe care le-am vizitat doar în Timișoara am văzut (pe vremuri) table de șah instalate într-un parc pentru ca orice doritor să le folosească atunci cînd permite vremea. Indiferent dacă doritorii ăia sînt tineri sau pensionari ieșiți cu nepoții la aer curat.

Subcategorii

Mod de viata - Budismul Zen

User Rating: / 1
PoorBest  
Mod de viata - Dan-Marius Sabău: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.