Acum cîteva zile, în 8 iunie, în Oradea a fost întreruptă apa caldă în vederea remedierii a două avarii la rețeaua termică de transport și pentru înlocuirea conductelor vechi pe străzile Leonardo da Vinci, Constantin Noica și Mareșal Averescu, în cadrul unui proiect de reabilitare a sistemului de termoficare. Motiv pentru care unii dintre orădeni au început să se plîngă că apa e prea rece și nu se pot spăla, în ciuda căldurii din ultimele zile, de parcă spălatul cu apă rece ar fi fost inventat ieri, special pentru a le face viața grea.

Dacă nu-ți vei găsi mașina unde ai parcat-o înseamnă că ți-a furat-o cineva. Bine, bine, dacă ai parcat-o neregulamentar și ți-au furat-o cu legea în mînă nu prea ai ce comenta în privința asta, dar va trebui să plătești o răscumpărare (contravaloarea ridicării, transportării și depozitării acesteia) pentru a ți-o lua înapoi.

Tariful perceput în Oradea este de 300 de lei, la care se adaugă plata custodiei de 2 lei / oră în primele 48 de ore, iar dacă șoferul apare la mașină si operațiunea de ridicare nu se finalizează el va achita, totuși, 150 de lei. La acești bani se adaugă amenda de 4 puncte petru staționare interzisă (1 punct = 10% din salariul minim pe economie) și încă 3 puncte penalizare. Vehiculele ridicate în Oradea urmează să fie depozitate pe strada Academiei, în spatele bazei Voința, unde li se va asigura paza împotriva proprietarilor indignați și a eventualilor hoți.

S-ar putea să zici că-s misogin, dar hai să-ți spun ce-am văzut mai devreme: am ieșit în oraș și am ajuns la intersecția dintre Magheru și Enescu. S-a făcut roșu pentru pietoni, m-am oprit și-am început să aștept. Chiar în fața mea, pe colț, un camion încerca să parcheze și a început să dea înapoi ca să fie cît mai pe colț.

Nici n-a început bune săptămîna că un protest nou a fost anunțat deja pentru duminica care urmează: el ar trebui să aibă loc în piața Unirii, cîndva între orele 17 și 21.

Spun ”ar trebui” pentru că mai sînt destule zile pînă duminică (e doar marți), și lucrurile se pot schimba considerabil pînă atunci. Dar ar fi bine să fii pregătit să ieși în stradă dacă va fi nevoie.

O melodie veche, care la vremea ei a prins la public. Iar magia ei este încă foarte... adevărată.

(Ha-ha-ha, ha-ah-hi)
(Ha-ha-ha, ha-ah-hi)

So true
Funny how it seems
Always in time, but never in line for dreams
Head over heels when toe to toe
This is the sound of my soul
This is the sound

Știai că poți să stai pe ouă fără să le spargi? Dar azi, și în perioada asta de fapt, nu este o zi / perioadă potrivită pentru așa ceva. Ouăle lui Adrian Năstase nu mai sînt publice, dar Dragnea, Tăriceanu și cei care susțin grațierea penalilor și modificările codurilor penale și de procedură penală au nevoie de niște ouă sparte în moalele capului.

Cantitățile mari imense de cacao produse la nivel mondial au dus la scăderea prețurilor de vînzare. Dar producătorii primesc o sumă fixă pe sîmburii pe care îi vînd.

Ai un număr administrativ instalat pe imobilul în care te afli, respectiv pe ușa apartamentului într-o casă colectivă? Pentru că dacă răspunsul este negativ și locuiești în Oradeas-ar putea să plătești ceva amenzi peste cîteva luni: la inițiativa Instituției Arhitectului Șef consilierii locali au aprobat ieri montarea respectivelor numerelor administrative pe imobile. Pe motiv că actuala lipsă a lor are impact negativ ”nu doar pentru livrarea corespondenței sau a mărfurilor, ci din punct de vedere al siguranței și integrității persoanelor și bunurilor, pentru buna desfășurare a activității Serviciului Public Județean de ambulanță Bihor, respectiv ISU Bihor.”

Evenimentul va avea loc săptămîna viitoare, adică sîmbătă 13 mai 2017, între orele 14 și 18, la Iulius Mall, Timișoara. Competiția Coolest Project este organizat de CoderDojo Romania și se dorește a fi o replică națională a celui mai important evenimente CoderDojo (care are loc anual, în iunie, la Dublin).

Conform prezentării, iXcaravanele sînt o serie de mini-laboratoare de antreprenoriat care oferă liceenilor din mai multe orașe ale Romaniei oportunitatea de a face parte din comunitatea iXperiment. Scopul evenimentelor este de a promova antreprenoriatul și de a-i identifica pe cei mai creativi și intreprinzători adolescenți și de a le oferi acces la resursele necesare pentru a da viață ideilor lor în cadrul comunității.

Luna asta, în 27 ianuarie 2017, iXcaravana va avea loc la Hotel Ramada Oradea, între orele 15 și 19. Participarea este gratuită pentru elevii de liceu - ei vor trebui să completeze formularul de înregistrare pînă în 22 ianuarie 2017.

Am o veste bună și o veste proastă. Nu te îngrijora prea tare, e aceeași veste și nu poți face nimic ca s-o schimbi: a fost confirmat faptul că serialul X-Files va continua cu un nou sezon. Al unsprezecelea.

În cursul zilei de azi guvernul condus de Sorin Grindeanu a primit votul de încredere a parlamentului reunit, iar un pic mai devreme a depus jurămîntul în fața președintelui Klaus Iohannis. Am urmărit un pic, printre picături, discursul cîtorva mizerabili din parlament, iar concluziile nu sînt tocmai multe:

Indiferent dacă circuli sau nu cu mijloacele de transport în comun din Oradea, ar trebui să fii un pic atent(ă) aici: autobuzul electric Solaris Urbino 12 circulă în această săptămînă (6-11 martie 2017) pe străzile din Oradea.

N-am apucat să urmăresc conferința de presă de azi în timp real (am avut lucruri mult mai bune de făcut), dar am urmărit-o ceva mai tîrziu. Cam așa arată comentariile pe marginea unei ore din viață pierdute cu mizeriile PSD și ALDE.

Trebuie să recunosc: îmi place cum manipulează Liviu Dragnea informațiile. Cineva a mărit niște remunerații venite din partea statului din pix (doar semnînd o decizie), iar conform gigelului, întîrzierea implementării cu o lună a acelor măsuri te face să pierzi bani. Păcat că nu e tocmai așa: măririle alea nu-s pe merit, nu reprezintă ceva muncit pentru care ai cheltuit timp și energie, și tocmai de aceea nu poți spune că ai pierdut banii ăia. Dacă tu visezi să ai o grămadă de bani în buzunar și visezi că o să îi ai la o dată anume, iar ei nu ajung, nu înseamnă că i-ai pierdut ci că ai o problemă (una psihică).

A decide că ești liber și a fi liber sînt două lucruri nițel diferite. Dar poți măcar să încerci să fii astfel, poate reușești.

Ca la 18 ani
In suflet am ramas golani
C-un pic mai multi bani

Noi nu ne chicim
Crestem? si ne mintim
Ca nu-mbatrinim

Primăria Oradea ne pregătește niște ”artificii” un pic mai interesante între Crăciunul și Revelionul de anul ăsta: coșul de fum de pe platforma CET 2 va fi demolat cu materiale explozive miercuri, 28 decembrie, între orele 15:30 și 16.

Am fost la cîteva dintre protestele de luna trecută în Oradea, dar m-am dus acolo conștient că este doar o mică parte din ceea ce ar trebui făcut pentru a obține rezultatele dorite. E nevoie de ceva mai multă implicare decît ieșitul pe stradă și strigatul nemulțumirilor în gura mare, iar înființarea unui ONG care să ducă mișcarea aia ceva mai departe e un pas bun în direcția potrivită.

Tocmai de aceea mă bucură inițiativa anunțată azi. În momentul de față n-am nici un fel de așteptări, dar abia aștept să aflu și continuarea anunțului (adică mai multe informații, planuri, proiecte îndeplinite, etc).

Fii atent aici: săptămîna viitoare, de luni pînă vineri (adică din 5 pînă 9 decembrie 2016), înre orele 8 și 11, la centrul de transfuzie sanguină din Oradea se derulează o campanie de donare de sînge.

Proiectul “Donează sînge, fii erou!” urmărește să ajute la depășirea crizei de sînge cu care se confruntă spitalele românești. Ne vedem acolo?

Consilierii locali orădeni au aprobat reabilitarea fațadelor a trei clădiri din centrul istoric: două clădiri aflate la intrarea dinspre Criș a străzii Republicii (strada Iosif Vulcan nr. 2, Casa Kolozsvary, şi strada Republicii nr. 4-6) și fosta fabrică de pîine de la numărul 31 (aflată la celălalt capăt al pietonalei - imobilul din dreptul Serviciului de Evidență a Populației).

O melodie a zilei despre care nu prea am comentarii. Sună mult prea bine pentru a n-o asculta nițel pe drumul pe care am pornit dis de dimineață.

spoken: My father says that almost the whole world is asleep. Everybody you know, everybody you see, everybody you talk to. He says that only a few people are awake, and they live in a state of constant, total amasement.

Debbie dates daily with a boy for every finger
She leaves with one now and leaves another left to linger
Coldly Debbie tells me it's a world of give & take
But I say Debbie, bring it closer to the wake

User Rating: / 1
PoorBest  
Oradea - Dan-Marius Sabău: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.