Oradea

Auchan împlinește 11 ani de prezență în România. Dacă anul trecut Mobilizatron, demersul de responsabilitate socială lansat de Auchan, a susținut printr-o donație cumulată de 200.000 euro cîtorva cauze dedicate dezvoltării comunităților locale, anul acesta el se concentrează pe o singură directie majoră: responsabilitatea față de mediu.

Comisia de circulație din cadrul Primăriei Oradea a aprobat ieri închiderea circulației tramvaielor pe strada Gheorghe Magheru începînd de azi, 4 august 2017, ora 20:00 pînă luni, 7 august ora 04:30.

A doua zi în care nu mai circulă tramvaiele și autobuzele pe strada mea. Zgomotul traficului a fost redus cam la jumătate. Vreau să le mulțumesc pe această cale angajaților OTL care sînt în grevă.

Dacă nu ți-ai curățat curtea / terenul / drumul ar fi indicat să începi să faci asta repede: ambrozia a apărut din nou pe marginea drumurilor și prin curțile oamenilor, iar poliția locală Oradea a demarat o serie de acțiuni de identificare a proprietarilor și administratorilor spațiilor respective.

Apa caldă a venit mai devreme decît s-a anunțat, iar cum o mare parte a orădenilor se pregătesc și pentru agentul termic oferit de cei de la termoficare pe motiv că temperaturile de afară au scăzut destul de mult (și se prespune că vor rămîne scăzute în continuare). Nu e pentru toată lumea pe motiv că în cîteva zone din oraș încă se mai lucrează la sistemul de termoficare.

Cam asta e nivelul de ”profesionalism” al muncitorilor de pe străzile Oradei: acum cîteva luni au spart o magistrală lîngă fosta policlinică mare, lăsînd fără apă rece și caldă cîteva străzi.

Primăria municipiului Oradea organizează sîmbătă, 7 octombrie 2017, între orele 8 și 18, o nouă acțiune (are loc lunar) de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. Așa că că dacă ai dacă ai timp să te desprinzi de Toamna Orădeană și ai niște chestii electronice pe care nu le mai folosești poți să te scapi de ele la punctele de colectare fixe:

Acum cîteva zile, în 8 iunie, în Oradea a fost întreruptă apa caldă în vederea remedierii a două avarii la rețeaua termică de transport și pentru înlocuirea conductelor vechi pe străzile Leonardo da Vinci, Constantin Noica și Mareșal Averescu, în cadrul unui proiect de reabilitare a sistemului de termoficare. Motiv pentru care unii dintre orădeni au început să se plîngă că apa e prea rece și nu se pot spăla, în ciuda căldurii din ultimele zile, de parcă spălatul cu apă rece ar fi fost inventat ieri, special pentru a le face viața grea.

Parcă era vorba la un moment dat ca Oșorheiul să se unească cu Oradea, nu? Transformarea localității într-un cartier la municipiului va fi un cîștig cam pentru toată lumea (pentru moment s-a renunțat la idee, dar mai devreme sau mai tîrziu unirea aia va avea loc), însă nu va salva pe nimeni de blestemul lucrului făcut de mîntuială.

S-ar putea să zici că-s misogin, dar hai să-ți spun ce-am văzut mai devreme: am ieșit în oraș și am ajuns la intersecția dintre Magheru și Enescu. S-a făcut roșu pentru pietoni, m-am oprit și-am început să aștept. Chiar în fața mea, pe colț, un camion încerca să parcheze și a început să dea înapoi ca să fie cît mai pe colț.

Primăria Oradei a publicat programul ediției de anul ăsta a Toamnei Orădene, iar evenimentul se întinde pe 4 zile (între 5 și 8 octombrie) și două locații principale: piața Unirii și cetatea Oradea. Asta înseamnă tot felul de chestii (concerte, foc de artificii, mîncare, reprezentații stradale) care ar trebui să-i încălzească pe locanlnici. Partea proastă (pentru orădeni) că începînd de duminică seară (1 octombrie) și pînă luni seară (9 octombrie) o mare parte a orașului nu va avea apă caldă pe motiv de înlocuire a rețelei de termoficare. O adevărat încîntare, zic eu, iar dacă consumi suficient vin și / sau bere la festiva n-o să-ți pese prea tare de asta.

E bine să știi că:

O melodie veche, care la vremea ei a prins la public. Iar magia ei este încă foarte... adevărată.

(Ha-ha-ha, ha-ah-hi)
(Ha-ha-ha, ha-ah-hi)

So true
Funny how it seems
Always in time, but never in line for dreams
Head over heels when toe to toe
This is the sound of my soul
This is the sound

Cam tîrziu, dar mai bine mai tîrziu decît niciodată: primăria Oradei pune la dispoziția celor interesați o hartă online (pe Google maps) care arată străzile închise (parțial sau total) sau afectate de lucrările de înlocuire și modernizare a rețelei de termoficare.

Cantitățile mari imense de cacao produse la nivel mondial au dus la scăderea prețurilor de vînzare. Dar producătorii primesc o sumă fixă pe sîmburii pe care îi vînd.

După ce anul trecut noul drum expres s-a oprit lîngă gară, în terenul deținut de CFR (și de care gigeii de acolo țin încă cu dinții), începînd de azi, 21 august 2017, se reiau lucrările pe ultima porțiune cuprinsă între str. Ana Ipătescu și str. Izvorului. Pentru asta e nevoie ca o instituție a statului (primăria Oradea) să plătească chirie alte instituții a statului (CFR-ul), ceea ce-i o prostie tipic românească, dar asta-i altă poveste.

Evenimentul va avea loc săptămîna viitoare, adică sîmbătă 13 mai 2017, între orele 14 și 18, la Iulius Mall, Timișoara. Competiția Coolest Project este organizat de CoderDojo Romania și se dorește a fi o replică națională a celui mai important evenimente CoderDojo (care are loc anual, în iunie, la Dublin).

În ultimele luni în Oradea s-a amenajat porțiunea dintre magazinul Crișul și pietonala de pe Republicii: s-a lărgit trotuarul, s-a pus ceva piatră cubică. După ceva muncă treaba se apropie de final și arată binișor. Totuși... azi cineva s-a apucat să lărgească spațiul din jurul copacilor. Cu picamerul.

Am o veste bună și o veste proastă. Nu te îngrijora prea tare, e aceeași veste și nu poți face nimic ca s-o schimbi: a fost confirmat faptul că serialul X-Files va continua cu un nou sezon. Al unsprezecelea.

Cineva a scos de la naftalină o chestie veche de un an, o Petitie pentru adoptarea unei hotarari a Consiliului Local Oradea privind combaterea plantei alergene "ambrozia". Nu este exclus să o vezi circulînd pe Facebook încă o vreme, chiar dacă autoritățile locale au luat deja unele măsuri, pentru că e mai ușor să scrii un text cerîndu-le altora să ia măsuri decît să te apleci și să culegi fiecare plantă de ambrozie pe lîngă care treci. Chiar și dacă nu te afectează (încă) alergia. Că doar, na, e foarte greu de recunoscut...

Indiferent dacă circuli sau nu cu mijloacele de transport în comun din Oradea, ar trebui să fii un pic atent(ă) aici: autobuzul electric Solaris Urbino 12 circulă în această săptămînă (6-11 martie 2017) pe străzile din Oradea.

User Rating: / 1
PoorBest  
Oradea - Dan-Marius Sabău: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.