Foarte pe scurt: după ce PSD-ul și-a masacrat al doilea guvern în ultimele 13 luni, Klaus Iohannis s-a întîlnit azi cu partidele parlamentare și a ales viitorul premier. Viorica Dăncilă este membru PSD cu vechime și europarlamentar.

Din ce-am văzut (azi am fost un pic indisponibil), unii s-au grăbit să spună că președintele e fricos, că s-a lăsat intimidat de gigeii de la putere, etc. Au oamenii ăștia motive să fie supărați sau indignați de propunerea noului prim ministru? Probabil că da. Traian Băsescu e blamat pentru multe lucruri, dar ar fi sărit demult la gîtul adversarilor și ar fi jucat ceva mai dur.

Klaus Iohannis nu e Traian Băsescu, evident, dar e conștient că toată chestia asta se va termina foarte urît. Ce-a fost în ultimul an a fost doar încălzirea, anul ăsta va fi mult mai rău. Cea mai bună abordare a situației e una strategică, nu emoțională, și probabil (cel puțin așa zic eu) președintele României a ales calea cea mai potrivită situația actuală. E ca la șah: uneori sacrifici o piesă pentru a cîștiga meciul. N-am cum dovedi asta, îmi lipsește perspectiva președintelui, dar următoarele luni vor arăta în ce măsură am dreptate.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Klaus Iohannis nu prea a avut de ales - Dan-Marius Sabău - Politic: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.