Romanisme

N-am stat să urmăresc declarația lui Tudorel Toader (hai să zicem că am treburi mai importante de făcut) din dimineața asta, dar am urmărit cîteva reacții: oamenii s-ar arătat revoltați / șocați / iritați de o parte din propunerile gigelului.

Problemele lui Teodosie au început anul trecut cînd procurorii DNA au dispus luarea de măsuri preventive în dosarul în care bulangiul a fost cercetat pentru luare de mită şi folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată: Teodosie este acuzat că a încasat anumite subvenţii de la APIA pentru o cultură de vie de la Nazarcea, deși terenul ar fi fost de fapt o pîrloagă (plin de bălării și buruieni, fără viță de vie).

În ultimele două luni și un pic echipajele medicale de pe plajele litoralului românesc au intervenit în peste 900 de cazuri. De la începutul sezonului estival s-au înecat 26 de oameni, iar numărul de intervenții e mai mic decît anul treut. Acum se discută despe înființarea unei poliții a plajelor pentru sancționarea idioților care intră în apă în ciuda avertismentelor care-l anunță de pericol.

În condițiile în care există deja o sentință definitivă de demolare a clădirii cunoscute ca Cathedral Plaza (cacofonia e intenționată), primarul general al orașului București, Gabriela Firea, a anunțat (acum două zile) că vrea să facă un "sondaj" pentru a întreba bucureștenii dacă sînt de acord ca primăria capitalei să cheltuiască "cîteva milioane de euro" pentru a darîma turnul construit lîngă biserica Sfîntul Iosif de Millennium Building Development.

Ai prea mulți bani ca să-i chelutui pe avion și ai prea mult timp de pierdut? Ți s-a urît cu viața și vrei să-ți petreci orele care ți-au mai rămas îmbătrînind într-o gară? Apelează la serviciile CFR, iar dorințele îți vor fi îndeplinite.

Citat de pe site-ul Digi24: ”După ce va fi construit, Podul suspendat de la Brăila se va număra printre primele cinci poduri din Europa, ca deschidere centrală (1.120 metri). Cu o valoare pentru proiectare şi execuţie  de 2,02 miliarde lei fără TVA (aproximativ 500 de milioane de euro), acesta reprezintă cel mai mare contract pentru un proiect de infrastructură, atribuit in ultimii 27 de ani”, a informat zilele trecute Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNAIR).

Adică, practic, România are cam același număr de kilometri de autostradă ca Germania pe vremea cînd bunicul era flăcău și s-a dus acolo în vizită cu restul armatei româno-ruse, dar gigeii din București s-au decis că vor un pod suspendat peste Dunăre. La Brăila.

Îl recunoști din prima: e pietonul care trece aiurea, printre mașini, indiferent dacă are sau nu prioritate sau trecere de pietoni, e șoferul care depășește pe linie continuă și forțează sau ignoră semaforul, e gigelul care se bagă în mare în ciuda steagurilor roșii arborate pe mal.

Unii ar spune că românii sînt un popor ciudat: foarte mulți dintre ei sărbătoresc ziua muncii făcînd orice altceva decît muncă. Sărbătoresc fără nici un fel de griji, de parcă în țara asta ar curge doar lapte și miere, de parcă n-ar mai avea probleme sau perspectiva unui viitor nu tocmai roz.

Băi, pe bune, i-a invitat cineva pe gigeii de la UDMR la sărbătoarea centenarului Marii Uniri și n-am aflat eu? L-am auzit pe Kelemen Humor că n-are de gînd să sărbătorească evenimentul ăla pe motiv că n-are motive. Și a cam dat cu bîta în baltă: aniversarea aia n-a fost niciodată pentru ei, niște păcălici care au adoptat doar ce era mai rău în țara asta, iarii unii chiar ar spune chiar că unirea s-a făcut în ciuda cîtorva minoritari care le-au fost strămoși UDMR-iștilor de acum.

Cîteva întrebări excelente, iar dacă te lasă fără răspuns anunță-mă. Chiar și dacă ai ajuns din întîmplare, pentru că ți-a arătat cineva imaginile dar nu înțelegi cuvintele scrise.

Ministrul educaţiei Liviu Pop a anunţat ieri, pe pagina sa de Facebook, că elevii din clasa a V-a vor avea manual de sport. Îi spune cineva gigelului că la vîrsta aia (11-12 ani) copiii sînt interesați mai mult de joacă, nu de tocit despre cum ar trebui să se joace conform standardelor ministerului? Asta ar însemna să scoată amuzamentul din joaca copiilor la fel de ușor ca mustul din struguri.

Pentru cei interesați: dacă vă cere să-i faceți un site aveți grijă cum lucrați cu ea. Sau dacă lucrați cu ea. Eu am avut o experiență proastă cu femeia asta.

Bă, eu mă bucur că Dan Voiculescu a ieșit din pușcărie cu mai mult de 7 ani înainte de termen: a avut prilejul să arate tuturor că anii ăia de izolare n-au avut nici un efect.

Nu e suficient să fii sărac în România: uneori trebuie să fii nemuritor ca să apuci să-ți plătești datoriile. Ar fi aproape amuzant dacă n-ar fi atît de trist: ”doar” 5.675 de pensionari din județul Arad au pierdut procese și au rămas cu datorii a căror grafici de rambursare se întind pe cîteva sute de ani (unele ajung să se întindă pe cîteva milenii) din cauza veniturilor mici.

Nu m-ar mira deloc ca peste 5 secole să se facă filme despre subiectul ăsta... mai ales dacă vreunul dintre pensionari trăiește suficient de mult ca să-și plătească datoriile. Și da, Ion Iliescu va fi și el prin preajmă (probabil interpretînd un rol similar cu personajul lui Sean Connery).

Vagoanele atașate trenului Inter Regio Timișoara - București din această dimineață s-au desprins de locomotivă, au rămas timp de o oră pe un cîmp din județul Olt pînă cînd mecanicii și-au dat seama că au pierdut trenul și s-au întors să-l recupereze.

În România anului 2017 era creștină, cît de delicioasă (și tragică deopotrivă) este chestia asta? Cîteva vagoane și cei 300 de călători sînt o cantitate neglijabilă, iar la viteza luminii nebune cu care se mișca trenul mecanicii nici n-au observat cu au pierdut-o pe drum. S-ar putea, de asemenea, ca oamenii din vagoanele respective să nu fi simțit nici o diferență între mersul obișnuit și staționarea în mijlocul cîmpului... dar va trebui să-i întrebați pe ei chestiile astea.

Oamenii educați știu că nu e indicat / bine / frumos să-ți lași amprenta pe operele de artă ale altora pentru că li s-a repetat de suficient de multe ori pînă au înțeles de ce. Pentru proști există panouri care le spun să-și țină labele, mîncarea și alcoolul departe de operele alea pentru că s-ar putea să le distrugă. Retarzii nu înțeleg nici măcar după ce sînt amendați că au făcut ceva rău.

Tu din care categorie faci parte? Pentru că dacă îți vine vreo idee de genul scrijelirii unor texte pe coloana infinitului (sau orice altceva de valoare) și ți se pare că ideea este normală atunci ai cîteva probleme la bibilică și ar fi cazul să ți le rezolvi.

Aparent eliberarea României de birocrație s-a oprit (deocamdată și pentru moment) într-o... ștampilă.

Românii sînt oameni geniali! Bine, bine, nu toți, dar unii dintre români chiar sînt geniali: aseară, la numai cîteva ore după atentatul terorist din Londra cîțiva tineri (cu vîrste între 16 și 21 de ani) se plimbau prin oraș într-o mașină, amenințînd trecătorii și trăgînd cu un pistol de jucărie cu capse în direcția celor din trafic. Mai mult: nici n-au oprit la semnalele polițiștilor porniți pe urmele lor.

Cît de genial trebuie să fii ca să faci așa ceva? Suficient cît să te mîndrești cu gigeii ăștia încă două sau trei decenii, pînă cînd vor apuca să se reproducă și să-și crească puradeii în același stil.

Sau momentul în care Petre Daea o comite din nou.

Nu știu dacă cei care au interpretat Miorița așa cum e predată prin școli au fost niște cretini sau niște oameni deștepți (distrugerea atitudinii unui popor prin cultură este o metodă ușoară de a-l ține doborît), dar cu siguranță o parte dintre cei care continuă să accepte sau chiar să promoveze acea atitudine sînt cretini.

Sîmbăta funestă de la Rădăuți a dus la apariția unor plantații de plopi ce se întind pe niște șiruri de cîteva zeci de hectare, pe marginea drumurilor.

Nu vai de cap. Nici vai de picioare. Vai de plopi! Ai zice că au ajuns ditamai sequoia giganteea, iar oamenii nu mai au loc să-și cultive terenurile din cauza umbrelor imense pe care le lasă în jur.

Tu, ca agricultor, ai prefera să-ți vinzi pămîntul decît să tai copacul care îți strică cultura? Pentru că ministrul agriculturii, Petre Daea, te crede prost și-ți vrea terenul în loc să-ți stea în cale cînd îți ascuți toporul.

User Rating: / 1
PoorBest  
Romanisme - Dan-Marius Sabău: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.