Sau momentul în care Petre Daea o comite din nou.

Nu știu dacă cei care au interpretat Miorița așa cum e predată prin școli au fost niște cretini sau niște oameni deștepți (distrugerea atitudinii unui popor prin cultură este o metodă ușoară de a-l ține doborît), dar cu siguranță o parte dintre cei care continuă să accepte sau chiar să promoveze acea atitudine sînt cretini.

Sîmbăta funestă de la Rădăuți a dus la apariția unor plantații de plopi ce se întind pe niște șiruri de cîteva zeci de hectare, pe marginea drumurilor.

Nu vai de cap. Nici vai de picioare. Vai de plopi! Ai zice că au ajuns ditamai sequoia giganteea, iar oamenii nu mai au loc să-și cultive terenurile din cauza umbrelor imense pe care le lasă în jur.

Tu, ca agricultor, ai prefera să-ți vinzi pămîntul decît să tai copacul care îți strică cultura? Pentru că ministrul agriculturii, Petre Daea, te crede prost și-ți vrea terenul în loc să-ți stea în cale cînd îți ascuți toporul.

Problemele lui Teodosie au început anul trecut cînd procurorii DNA au dispus luarea de măsuri preventive în dosarul în care bulangiul a fost cercetat pentru luare de mită şi folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată: Teodosie este acuzat că a încasat anumite subvenţii de la APIA pentru o cultură de vie de la Nazarcea, deși terenul ar fi fost de fapt o pîrloagă (plin de bălării și buruieni, fără viță de vie).

Care-s lucrurile esențiale în cazul unui cataclism sau a unei invazii? Bine, bine, aerul e înca gratuit și la îndemînă, iar mîncarea și apa potabilă sînt lucruri esențiale. Dar hîrtia igienică va ajunge să valoreze cît masa ei în aur - cu cît mai multe straturi cu atît mai bine.

Așa că lăsați glumele fără sare și pregătiți-vă pentru zilele negre ce vă așteaptă. Galațiul e mai aproape de mama Rusie decît Bucureștiul sau Oradea, de exemplu, ei s-au pregătit primii și din timp. Urmați voi!

În condițiile în care există deja o sentință definitivă de demolare a clădirii cunoscute ca Cathedral Plaza (cacofonia e intenționată), primarul general al orașului București, Gabriela Firea, a anunțat (acum două zile) că vrea să facă un "sondaj" pentru a întreba bucureștenii dacă sînt de acord ca primăria capitalei să cheltuiască "cîteva milioane de euro" pentru a darîma turnul construit lîngă biserica Sfîntul Iosif de Millennium Building Development.

Azi deputaţii şi senatorii au adoptat ”declaraţia de supremaţie politică” a Parlamentului și, cu acest prilej și cu o oarecare tristețe, am remarcat că prezervativul pe care l-am folosit aseară înțelege democrația mai bine decît Călin-Popescu Tăriceanu.

Citat de pe site-ul Digi24: ”După ce va fi construit, Podul suspendat de la Brăila se va număra printre primele cinci poduri din Europa, ca deschidere centrală (1.120 metri). Cu o valoare pentru proiectare şi execuţie  de 2,02 miliarde lei fără TVA (aproximativ 500 de milioane de euro), acesta reprezintă cel mai mare contract pentru un proiect de infrastructură, atribuit in ultimii 27 de ani”, a informat zilele trecute Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNAIR).

Adică, practic, România are cam același număr de kilometri de autostradă ca Germania pe vremea cînd bunicul era flăcău și s-a dus acolo în vizită cu restul armatei româno-ruse, dar gigeii din București s-au decis că vor un pod suspendat peste Dunăre. La Brăila.

În prima secundă am crezut că au greșit numărul, au pus un 1 sau un zero în plus, ceva eroare undeva în studio. Dar nu, informația este oficială: 120 de români (țigani, dar români) s-au distrat de pomină la un restaurant, cu ocazia unui botez, și au plecat fără să plătească. Într-un minut restaurantul era plin, iar în momentul următor Scotty i-a telepotat de acolo cu viteza luminii nebune (adică dansînd de zor).

Foarte probabil că o să spui că gigeii nu te reprezintă. Și probabil ai avea dreptate. Dar încearcă să le explici spaniolilor (sau altor europeni) chestia asta. N-o să-ți fie deloc ușor.

Unii ar spune că românii sînt un popor ciudat: foarte mulți dintre ei sărbătoresc ziua muncii făcînd orice altceva decît muncă. Sărbătoresc fără nici un fel de griji, de parcă în țara asta ar curge doar lapte și miere, de parcă n-ar mai avea probleme sau perspectiva unui viitor nu tocmai roz.

Îmi eplică cineva ce dracu a vrut să spună Liviu Dragnea cu chestia asta? Conform Dexonline explicațiile celor două cuvinte sînt următoarele:

LEGALITÁTE s. f. Caracterul a ceea ce este legal, conform cu legea; principiu general de drept potrivit căruia autoritățile, instituțiile publice și cetățenii sunt obligați să respecte legea. ◊ Expr. A intra în legalitate = a se conforma legilor în vigoare. A fi în legalitate = a fi, a lucra sub ocrotirea și cu respectarea legilor în vigoare. ♦ Organizarea unui stat pe bază de legi; ansamblul legilor unei țări. – Din fr. légalité.

OPORTUNITÁTE s. f. 1. Caracterul a ceea ce este oportun. 2. Situație prielnică, ocazie.

Cele două nu se exclud reciproc: angajații statului pot să profite de orice situeție prielnică / ocazie au la dispoziție, dar trebuie să respecte legile. Tocmai pentru că nu are absolut nici o legătură cu ”legimitatea unui vot” sau modul în care angajatul ăla a ajuns în funcție mi-e greu să înțeleg ce i-a trecut prin cap lui Liviu (bine, bine, încercările de schimbare a legilor peste noapte se exclud, la fel și scuzele ulterioare pe care unii le găsesc pentru a se ascunde de gura lumii).

Cîteva întrebări excelente, iar dacă te lasă fără răspuns anunță-mă. Chiar și dacă ai ajuns din întîmplare, pentru că ți-a arătat cineva imaginile dar nu înțelegi cuvintele scrise.

Nu mă leg de publicul țintă a lui Liviu Dragnea (din ce-am auzit aseară s-a dus pe la Antena 3 și România TV în loc să iasă în mijlocul mulțimii din București și să li se adreseze lor) sau de coeficientul de inteligență (emoțională și rațională) a acestuia. Însă mă leg de faptul că nu a furnizat nimic care să-i susțină spusele (sau, cel puțin, eu n-am găsit nimic pînă acum), așa că îi solicit să aducă cu el dovezile înainte de a spune ceva, orice (nu doar tîmpenii). Pentru că altfel nu-i decît manipulare grosolană la care pun botul doar fraierii.

Pentru cei interesați: dacă vă cere să-i faceți un site aveți grijă cum lucrați cu ea. Sau dacă lucrați cu ea. Eu am avut o experiență proastă cu femeia asta.

S-ar putea ca unora să nu le placă că-l fac pe Călin Popescu-Tăriceanu prost, dar pentru moment pur și simplu nu găsesc un adjectiv mai potrivit pentru el: gigelul pur și simplu nu pare să-și dea seama că nu mai este credibil. Nu după tîmpeniile pe care le-a spus în ultimii ani și nu după mizeriile la care s-a făcut complice.

Una din conțiile esențiale ale unor discuții / negocieri este ca toate persoanele de la masă să fie la același nivel, să aibă aceeași autoritate și să aibă o oarecare încredere unii în alții că-și vor respecta cuvîntul. Sau că vor respecta și pune în practică condițiile stabilite prin negociere. În momentul de față cam nimeni nu-i consideră pe Tăriceanu, Liviu Dragnea și pe mulți alții din preajma lor (lista poate continua) capabili să pună în practică ceea ce s-ar stabili într-o negociere cu societatea civilă. Mai ales atunci cînd n-ar fi foarte avantajați de rezultat.

Nu e suficient să fii sărac în România: uneori trebuie să fii nemuritor ca să apuci să-ți plătești datoriile. Ar fi aproape amuzant dacă n-ar fi atît de trist: ”doar” 5.675 de pensionari din județul Arad au pierdut procese și au rămas cu datorii a căror grafici de rambursare se întind pe cîteva sute de ani (unele ajung să se întindă pe cîteva milenii) din cauza veniturilor mici.

Nu m-ar mira deloc ca peste 5 secole să se facă filme despre subiectul ăsta... mai ales dacă vreunul dintre pensionari trăiește suficient de mult ca să-și plătească datoriile. Și da, Ion Iliescu va fi și el prin preajmă (probabil interpretînd un rol similar cu personajul lui Sean Connery).

Cam ăsta e mesajul guvernului Grindeanu / Dragnea. În seara asta a adoptat ordonanța de urgență referitoare la grațiere și dezincrimările din Codurile Penale, aia care a strîrnit protestele din ultimele săptămîni. Îi doar în cot de protestele din stradă și de oamenii din țara asta, vor doar să-și protejeze propriile mizerii. Mă cam așteptam la așa ceva, tocmai de aceea m-am arătat doar interesat de protestul de duminică în loc să spun clar că mă duc - consideram că se pot întîmpla destule pînă atunci (stăm pe o bombă pe cale să explodeze). Și s-a întîmplat ceva urît. Mai devreme decît mă așteptam, dar s-a întîmplat.

Ai de gînd să îi lași să scape cu basma curată? Dacă nu te implici ești fraier. ”Jos guvernul” e doar primul pas. Următorul este să te asiguri (tu și restul poporului) că așa ceva nu se va mai întîmpla vreodată - alternativa este dictatura.

 

Oamenii educați știu că nu e indicat / bine / frumos să-ți lași amprenta pe operele de artă ale altora pentru că li s-a repetat de suficient de multe ori pînă au înțeles de ce. Pentru proști există panouri care le spun să-și țină labele, mîncarea și alcoolul departe de operele alea pentru că s-ar putea să le distrugă. Retarzii nu înțeleg nici măcar după ce sînt amendați că au făcut ceva rău.

Tu din care categorie faci parte? Pentru că dacă îți vine vreo idee de genul scrijelirii unor texte pe coloana infinitului (sau orice altceva de valoare) și ți se pare că ideea este normală atunci ai cîteva probleme la bibilică și ar fi cazul să ți le rezolvi.

Părerile poporului sînt împărțite: unii-s pentru, alții nu. Iar motivele sînt cît se poate de diverse. Nici măcar nu mai are rost să te conving să stai în casă, gigeii din înregistrarea alăturată o fac foarte ușor în locul meu (sînt mai eficienți decît brățările cu gps folosite în arestul la domiciliu, dar mult mai ieftini decît așa ceva).

Românii sînt oameni geniali! Bine, bine, nu toți, dar unii dintre români chiar sînt geniali: aseară, la numai cîteva ore după atentatul terorist din Londra cîțiva tineri (cu vîrste între 16 și 21 de ani) se plimbau prin oraș într-o mașină, amenințînd trecătorii și trăgînd cu un pistol de jucărie cu capse în direcția celor din trafic. Mai mult: nici n-au oprit la semnalele polițiștilor porniți pe urmele lor.

Cît de genial trebuie să fii ca să faci așa ceva? Suficient cît să te mîndrești cu gigeii ăștia încă două sau trei decenii, pînă cînd vor apuca să se reproducă și să-și crească puradeii în același stil.

Dacă ar fi să scriu o poveste horror aș începe cam așa: Frig. Alb. Întreaga zi putea fi definită doar cu frig și alb. Trupurile înghesuite în tramvai tremurau, dar apropierea obligatorie într-un spațiu atît de îngust nu îi ajuta nicicum - nu reușeau să se încălzească reciproc orice ar face. Bine că măcar nu erau în spațiul liber, în bătaia vîntului ce împrăștia zăpada de pe jos, dar nici în inerior nu le era mult mai bine. Mai ales că erau blocați în spatele ușilor bine închise de cîteva zeci de minute. Trebuiau să ajungă la slujbă, într-un spațiu cald, aproape fierbinte, și cît se poate de primitor, dar natura și defecțiunile i-au pus să aștepte închiși în tramvai.

User Rating: / 1
PoorBest  
Romanisme - Dan-Marius Sabău: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.