Ai prea mulți bani ca să-i chelutui pe avion și ai prea mult timp de pierdut? Ți s-a urît cu viața și vrei să-ți petreci orele care ți-au mai rămas îmbătrînind într-o gară? Apelează la serviciile CFR, iar dorințele îți vor fi îndeplinite.

Doar cu CFR îți poți petrece o zi din viață pe drum, străbătînd o țară într-o călătorie plină de peripeții (ale altora, pentru că tu doar suferi din cauza lor), captiv într-un vagon, fără prea mult control asupra vieții tale în toată această perioadă.

În mod normal, un tren face distanța de aproape 900 de km între Oradea și Mangalia în 16 ore, iar prețul unei călătorii poate urca pînă la 270 lei, la cușetă. Un drum cu maşina costă cam 400 de lei, iar la destinaţie ajungi în aproximativ 14 ore (în funcție de traseu, autovehicul, vreme, stilul de condus, etc). Amîndouă variantele sînt criminal de lungi, dar n-avem prea multe variante alternative: cel mai rapid este cu avionul, adică faci cam o oră din Oradea pînă la aeroportul Mihail Kogălniceanu. Biletul dus-întors costă aproximativ 400 de lei dacă e achiziționat cu luat cu două luni înaintea călătoriei.

Autoritățile române sînt cu adevărat inteligente: autostrăzile nu contează, CFR-ul nu contează, toate se pot duce dracului pentru că noile tehnologii vor permite transportul aproape instantaneu între oricare două puncte de pe planetă. Cam în vreo 50 de ani, probabil. De ce ar investi un căcălău de bani pe un termen atît de scurt?

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Oradea - Mangalia, 21 de ore cu trenul - Dan-Marius Sabău - Romanisme: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.