În ultimele două luni și un pic echipajele medicale de pe plajele litoralului românesc au intervenit în peste 900 de cazuri. De la începutul sezonului estival s-au înecat 26 de oameni, iar numărul de intervenții e mai mic decît anul treut. Acum se discută despe înființarea unei poliții a plajelor pentru sancționarea idioților care intră în apă în ciuda avertismentelor care-l anunță de pericol.

”Poliția plajelor” va avea un succes cel mult moderat: cîteva amenzi usturătoare îi voi liniști pe o parte dintre idioți, dar îs prea mulți ca să-i urmărești pe toți. Cu siguranță se vor găsi cîțiva cărora să le vină idei să intre în mare fără să-i intereseze de steagul cel roșu. Dacă urmărești logica asta, atîta vreme cît nu-i amendezi pe fiecare, la orice mișcare greșită, n-ai cum să-i salvezi pe românii indisciplinați de ei înșiși.

Dar se poate profita de situația curentă pentru a-i convinge pe oameni să fie mai atenți la efectele acțiunilor lor: pentru început se lasă selecția naturală să-și facă efectele (dă-i voie individul să plătească cu viața pentru prostia lui), iar după aceea se promovează agresiv chestia asta. Ionescu s-a înecat pentru că a intrat în apă deși nu știa să înoate și / sau erau curenți puternici, Popescu a traversat strada în loc nemarcat fără să se asigure, Călinescu a intrat în depășire fără a avea vizibilitate și a omorît două familii, una fiind cea proprie. Dacă chestiile astea, însoțite de imagini și puse în locuri ce nu pot să fie ignorate, nu-i vor calma pe nesăbuiți cam nimic nu o poate face.

"Numai in acest an, pana acum, au fost peste 900 de interventii ale celor sase puncte de prim-ajutor implementate pe plaja, pe timpul sezonului. Au inceput pe 15 iunie si vor ramane pana la finalul sezonului, in jur de 15 septembrie. Sunt mai multe vieti salvate de catre echipajele respective pana la sosirea echipajelor medicale care le-au preluat. Au fost 26 de inecuri in care nu s-a putut face resuscitarea. Fata de anul trecut, este o scadere, dar vom da un raport la finalul sezonului", a declarat Raed Arafat, intr-o conferinta de presa sustinuta duminica la Constanta.

Sursa hotnews.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Poliția plajelor este o prostie - Dan-Marius Sabău - Romanisme: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.