Mihai I a fost numit (de către unii) rege pînă la finalul vieții pentru că chiar a ocupat poziția aia de două ori, pe vremuri în tinerețe. Păstrarea apelativului e discutabilă după semnarea abdicării, dar, hai să zicem de dragul discuției, cel puțin pentru moment, că Mihai I a fost îndreptățit să primească apelativul ăla (tilul pînă în 1947, apelativ pe urmă).

De-abia a murit fostul rege că unii s-au grăbit să se adreseze Margaretei, fiica lui, cu apelativul de regină. Pe motiv că așa scrie în niște hîrtii care nu au cum să fie recunoscute într-o republică pe motiv de incompatibilitate, dar care vor genera niște mofturi și pretenții cît casa (de cîteva milioane de euro anual). Pentru membrii unei singure familii sînt importante, dar pentru restul lumii au aceeași valoare ca hîrtia igienică folosită zilnic.

Spune-mi că Margareta e regină ca să știu cît să rîd de tine. S-ar putea să fi fost crescut ca monarhist și să ai niște sentimente pentru familia respectivă (ceva mai mult decît aprecierea pentru rolul ei în istoria secolului trecut), dar te rog io nu te refugia în statul paralel inventat de PSD că nu vei avea decît de pierdut.

Pentru amuzamentul istoriei, o secvență de realitate alternativă:

Seful Casei Regale a Romaniei, potrivit tuturor practicilor si conventiilor de astazi, este de jure sau de facto Suveran, in termeni de autoritate asupra Casei Regale a Romaniei, la orice moment. Imediat dupa decesul Sefului Casei Regale a Romaniei, fara vreo proclamatie ulterioara, Mostenitorul Evident sau Mostenitorul Prezumptiv, in functie de cine va fi in viata si primul in linia de succesiune la acel moment, va primi din acea clipa titlul si apelativul de Rege sau Regina, indiferent de pozitia Familiei ca Dinastie domnitoare sau ne-domnitoare si indiferent daca, mai tarziu, va alege sau nu sa nu foloseasca un asemenea titlu sau apelativ.

Sursa citatului: ”familia regală” a României. Aia fostă de Hohenzollern, nu a lui Cioabă.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
”Regina Margareta” e cea mai bună poantă a săptămînii - Dan-Marius Sabău - Romanisme: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.