Inițiativa de a aniversa nașterea lui Emanuil Gojdu în ștrandul Ioșia, unde îi fusese abandonată statuia, n-a rămas fără efecte: statuia i-a fost mutată în grabă în cetatea Oradea. Într-un portic departe de ochii publicului, măcar cît să aibă un acoperiș deasupra capului (și a torsului, dar și a picioarelor - nu neaparat același acoperiș) după ce-a stat într-un tufiș vreo 3 ani.

E totuși un progres, deși e departe de a fi bine. Unii spun că statuia a fost mutată joi noaptea, pe ascunse, la adăpostul întunericului, după ce evenimentul aniversar a luat ceva amploare. Probabil că celor de la primăria Oradea l-a fost jenă de oamenii din ștrand sau frică de gura lumii, dar au făcut o treabă de mîntuială ascunzînd segmenții statuii. Nu i-au restaurat, nu i-au montat înapoi, pur și simplu s-au spălat pe mîini aruncînd pisica moartă în curtea cetății.

Cei de la primărie au avut o reacție în cursul acestei zile (publicată pe site după ce evenimentul aniversar a fost terminat, iar imagini cu statuia au fost încărcate pe Instagram și Facebook): cică va fi restaurată, iar după aceea ”statuia urmează să fie amplasată într-o locație provizorie din oraș, care urmează să fie stabilită în perioada următoare, pînă la finalizarea lucrărilor de reamenajare a Pieței Gojdu, unde va fi amplasată, așa cum am anunțat anterior", a declarat Florin Birta, viceprimarul Municipiului Oradea. Parcă văd că o vor abandona din nou în ștrandul Ioșia pentru încă vreo 2 sau 3 (sau poate mai mulți?) ani.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Statuia lui Emanuil Gojdu mutată în grabă în cetatea #Oradea - Dan-Marius Sabău - Romanisme: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.