Păcat că dinozaurii nu l-au avut pe Brucce Willis acum 65 de milioane de ani ca să-i salveze de asteroidul agresiv, acum ar fi avut ce să ne povestească! Probabil că rușii n-ar fi avut nevoie de Bruce în 1907, în Tunguska, atunci cînd a explodat un corp ceresc cu o asemenea forță încît a culcat la pămînt cîteva hectare bune de pădure, dar nu se știe niciodată: probabil că ar fi avut prilejul să salveze cîteva rase extraterestre.

Ideea pe care vreau să o subliniez este una cunoscută: în fiecare an cad asteroizi pe suprafața Terrei, fie că dau de pămînt sau de apa oceanurilor ori a mărilor. Majoritatea celor care nu ard complet în atmosferă sînt de dimensiuni mici, dar unii-s ceva mai mari: între anii 2000 și 2013 au fost detectate de către rețeaua de senzori ai organizației Nuclear Test Ban Treaty 26 de explozii cu energie care a variat între 1 și 600 de kilotone de TNT. Bomba nucleară care a nivela orașul japonez Hiroshima avea o energie echivalentă cu explozia a 15 kilotone de TNT.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 0
PoorBest  
Impacturile asteroizilor, mai periculoase decît bombele atomice - Dan-Marius Sabău - Stiinta: 0 out of 5 based on 0 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.