Tehnologie

Sau, cel puțin una dintre cele mai recente versiuni prodse de cei de la Boston Dyamics.

O tehnică nouă de imprimare 3D hibridă a fost dezvoltată de Institutul Wyss la Universitatea Harvard.

E prima încercare a vindecării unei boli metabolice moștenite de la părinți cu ajutorul tehnologiei genetice: pare doar o simplă soluție intravenoasă, dar dacă intervenția de ieri reușește va vindeca sindromul Hunter (produs de absența unei enzime sau de producerea ei în afara parametrilor obișnuiți).

O casă modulară și plină de echipamente tehnologice care să se adapteze stărilor tale interioare? Sună foarte tentant, dar ce te faci cînd te scoate cineva din sărite?

Casele astea ar putea fi una din afacerile de succes ale următorilor ani: uraganelele nu numai că nu vor scădea în intensitate, dar vor deveni tot mai frecvente, mai mari și de durată mai mare pe motiv că atmosfera e ceva mai destabilizată decît în mod normal. Iar destabilizarea se accentează.

Sau cum arată combinația de laser tag și curse de drone. Un pas mare înainte față de jocurile bidimensionale pe care le jucam acum vreo 2-3 decenii.

Dacă cineva m-ar fi întrebat alaltăieri care-s condițiile pentru a deveni cetățean în Arabia Saudită n-aș fi știu ce să-i răspund. Nici acum nu știu toate condițiile, dar măcar am aflat că nu e nevoie să fii om pentru a obține actul ăla.

Una dintre conferințele TEDGlobal recente (cea din Tanzania de duminică) a găzduit o prezentare destul de interesantă: un start-up nigerain a creat un dispozitiv despre care se spune că poate mirosi substanțele explozive și chiar celulele canceroase. Dispozitivul a fost denumit Koniku Kore și ar fi prima reușită a fuzionării dintre material organic (celule stem de-ale șoarecilor) și un procesor din silicon.

Nu pot spune că nu-s pățit cu așa ceva: în ultimii cîțiva ani am reușit să înec două telefoane în vasul de la toaletă (prima oară imediat după ce l-am folosit), iar unui telefon nu-i place deloc cafeaua (nici măcar dacă e udat cu ea). Tu ce-ai face în cazul unui telefon ud?

Înainte ca feministele să iasă la înaintare în orice fel trebuie menționat un lucru esențial: femeile ideale din imaginile alăturate îs doar niște jucării sexuale robotizate, următoarea generație de produse Abbys Creations.

iPhone X la o mie și ceva de dolari (cel puțin pe la noi) e cel mai scump smartphone de la Apple. Iar tendința de creștere a prețului e oarecum generalizată la telefoanele inteligente performante.

Sau, cel puțin, o variantă de luată în calcul: dacă trăiești într-un apartament micuț și ai nevoie să utilizezi cît mai eficient spațiul pe care-l ai la dispoziție poți folosi o mobilă modulară, cu elemente ce se mișcă și în întregime automatizată.

Pentru a fotografia gaura neagră din centrul galaxiei noastre omenirea ar avea nevoie de un telescop cu o rezoluție de 100 de mii de ori mai mare decît ce este disponibil acum, cu tehnologia actuală. Iar telescoapele moderne sînt limitate de dimensiunea farfuriei atașate (rolul ei este de a direcționa radiațiile recepționate spre senzor  - acționează ca o lentilă).

Ok, ok, discuția cu un robot sexual dotat cu... inteligență artificială (și probabil alte chestii interesante de studiat) este interesantă, dar să nu te aștepți prea curînd la un demo în 3D pentru că aplicația este încă în curs de dezvoltare.

N-am mai purtat ceas pe mînă de nici nu mai știu cîți ani, le-am pierdut deja șirul, dar după ce-am urmărit imaginile alăturate parcă mi-aș lua unul. Doar parcă, pentru că obiceiurile se schimbă greu și e nevoie doar de un motiv suficient de bun pentru a le schimba.

Mai întîi constructorii erau doar umani, ajutați ocazional de animalele pe care le aveau la dispoziție (cai, bivoli, etc). Apoi au apărut mașinile, iar din lipsă de altceva mai bun ele s-au alăturat oamenilor pentru a-i ajuta să construiască mai repede și mai bine.

Arată bine, performanțele sale-s tentante, dar nu mi-aș lua așa ceva: am distrus cîteva telefoane de-a lungul timpului pentru a căuta unu mai degrabă rezistent decît unul foarte performant.

Sau ce înseamnă provocarea pentru unii: ceea ce nu pot rezolva oamenii ar putea fi (aproape) o bagatelă pentru un robot cu sursă deschisă - adică un Arduino, cîteva chestii imprimate 3D, ceva mai multă programare.

Nu e nevoie să folosești monezile virtuale ca să fii atent la ce spune Don Tapscott, nu e nevoie nici măcar să le consideri ca fiind un mod de plată veritabil

În multe zone de pe globul terestru oamenii se folosesc la greu de Inteligențele Artificiale, fie că e vorba de cele folosite de Google pentru afișarea căutărilor și corectarea textelor introduse la tastatura Android, fie că e vorba de mașinile care se conduc singure. Iar în unele zone de pe glob roboții și oamenii își trăiesc viețile împreună.

User Rating: / 1
PoorBest  
Tehnologie - Dan-Marius Sabău: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.