Una dintre conferințele TEDGlobal recente (cea din Tanzania de duminică) a găzduit o prezentare destul de interesantă: un start-up nigerain a creat un dispozitiv despre care se spune că poate mirosi substanțele explozive și chiar celulele canceroase. Dispozitivul a fost denumit Koniku Kore și ar fi prima reușită a fuzionării dintre material organic (celule stem de-ale șoarecilor) și un procesor din silicon.

Oshi Agabi și-a prezentat invenția considerînd că ar putea revoluționa securitatea din aeroporturi și le-ar putea permite călătorilor să ajungă de la autovehicule la avioane fără pauze prea mari.

Mie chestia asta mi-a amintit de un dispozitiv oarecum similar din seria Dune de Frank Herbert, unul capabil să adulmece otrăvurile din mîncarea oamenilor. Mai este cale lungă pînă acolo, dar s-ar putea ca așa ceva să fie disponibil mai repede decît ți-ai închipui.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Computer ce miroase explozibilii - Dan-Marius Sabău - Tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.


JEmbedAll, the best Joomla native extension

Cumpără și descarcă JEmbedAll, cea mai bună extensie nativă Joomla pentru dezvoltarea site-ului tău!

Cutia cu surprize

Vinde și cumpără produse realizate manual (handmade) prin intermediul site-ului Cutia cu surprize.

kanji kendo

Vino și practică kendo la CS Ronin-Do Oradea

servicii în tehnologia informații

Oferim servicii de consultanță în IT, dezvoltare de site-uri și aplicații online.

web design consultanță software applicații

Dezvolt aplicații și realizez pagini web, așa că ai ajuns la locul potrivit dacă cauți pe cineva în domeniu IT, dezvolt extensii Joomla! și ofer consultață pe marginea activităților tale pentru eficientizarea acestora și implementarea sau dezvoltarea ulterioară a unor sisteme informatice care să-ți transforme afacerea într-o mașinărie bine unsă. Pentru informații suplimentare poți să mă contactezi.